Gabriela Dinu Alegeri Locale 03.06.2024 11:55

Cine sunt candidatii la Primaria Brasov la Alegerile Locale 2024

Cine sunt candidatii la Primaria Brasov la Alegerile Locale 2024

Şapte candidaţi îşi încearcă norocul la alegerile locale din 9 iunie 2024 pentru fotoliul de primar din Braşov. Allen Coliban, primarul în exerciţiu, candidează şi el pentru un nou mandat, din partea USR, fiind susţinut şi de Alianţa Uniţi pentru Braşov.

Totodată, pentru Consiliul Local al oraşului Braşov au fost înscrişi până acum 189 candidaţi, propuşi de următoarele partide (redăm ordinea în care vor fi trecuţi şi pe buletinele de vot, conform tragerii la sorţi):

Care sunt cei şapte candidaţi la Primăria Braşov, la alegerile locale din 9 iunie 2024?

AUR, Alianța electorală PSD-PNL, UDMR, PRM, Partidul Uniunea pentru Reforma Statului și Protecția Drepturilor Fundamentale, Alianța Uniți pentru Brașov, Partidul Patrioților, Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională, S.O.S. România și Alianța Național Țărănistă.

La alegerile locale, pentru funcţia de primar din Braşov, lista de votare de pe buletinele de vot va fi deschisă de candidatul AUR, Dan Tanasă, urmat de George Scripcaru de la PNL şi Florin Muscalu Creţu de la PRM. Redăm lista completă a candidaţilor, în ordinea în care se vor afla pe buletinele de vot:

Dan Tanasă (AUR)
George Scripcaru (PNL, susținut de Alianța electorală PSD-PNL)
Florin Muscalu-Crețu (PRM)
Allen Coliban (propus de USR, susținut de Alianța Uniți pentru Brașov
Ionel Goidescu (Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională)
Adrian Ciobanu (S.O.S. România)
Nicole-Florin Dogar (candidat independent)

Cine este Allen Coliban, actualul primar din Braşov?

S-a născut pe 3 iunie 1979 la Braşov şi din 2024 este primarul oraşului. Înainte de cariera politică, acesta a fost sportiv de performanţă, evoluând în mai multe sporturi, precum schi, curling, adventure racing sau orientare şi chiar a avut rezultate semnificative.

Cine sunt candidatii la Primaria Craiova la Alegerile Locale 2024

Este absolvent al Facultăţii de Management din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, iar în 2020, când se afla în campania electorală pentru funcţia pe care o deţine în prezent, acesta a declarat că a absolvit Facultatea de Calculatoare, din cadrul Politehnicii Bucureşti, numai că prodecanul facultăţii a dat publicităţii onformaţia conform căreia actualul primar din Braşov doar a urmat cursurile facultăţii, dar nu a şi promovat examenul de licenţă.