Gabriela Dinu Știri 23.01.2023 01:31

Cine este și cu ce se ocupă soția lui Joe Biden, noul președinte al Statelor Unite

Cine este și cu ce se ocupă soția lui Joe Biden, noul președinte al Statelor Unite

De Joe Biden a auzit, deja, toată lumea. Este noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, câştigând mandatul în faţa lui Donald Trump, fostul preşedinte SUA care nici măcar acum nu îşi acceptă înfrângerea. Dar pe Jill Biden, noua Primă Doamnă, nu o ştiu chiar aşa de mulţi.

Dacă vă întrebaţi cine este şi cu ce se ocupă Jill, ei bine ea este a doua soţie a lui Joe Biden, după ce acesta a trecut printr-o dramă de nedescris. Prima soţie a sfârşit tragic, într-un cumplit accident de maşină.

Ce meserie are Jill Biden, Prima Doamnă a SUA

Jill Biden este medic de profesie şi este soţia celui mai puternic om din lume încă din 1977. S-a născut pe 3 iunie 1951, iar preşedintele SUA nu este primul cu care a mers la altar. Jill a mai fost căsătorită şi cu Bill Stevenson în perioada 1970 – 1975, iar după doi ani de la divorţ îşi întâlnea actualul soţ. Oficial, Jill Biden va deveni Prima Doamnă pe 20 ianuarie. O funcţie care nu are sarcini reglementate de constituţie, dar de la ea americanii au mari aşteptări. Parcursul Primei Doamne este extrem de urmărit dintotdeauna, din varii motive.

Dramele neştiute ale lui Joe Biden

Actualul preşedinte al SUA a trecut, de-a lungul vieţii sale, prin momente absolut terifiante. Pentru că nimic nu este mai greu decât să-ţi înmormântezi soţia, ori copilul. În 2015, pe când lucra tot la Casa Albă, Beau, fiul lui Joe Biden murea de cancer la creier. Pentru că meseria e meserie pentru oricine, a trebuit să se întoarcă într-un timp foarte scurt la serviciu, însă doliul i-a rămas în suflet.

„A învățat să vindece o familie și, în același mod, vindecăm o țară: cu dragoste, înțelegere, mici gesturi de bunătate, curaj și o speranță de neclintit”, spunea Jill Biden despre soţul său, Joe, făcând în mod clar referire şi la problemele cu care se confruntă acum Statele Unite ale Americii.