Ionuț Nițulescu Actualitate 26.12.2022 21:41

Cine este și ce avere are Ioan Sârbu, candidatul din partea Pro România, la primăria București

Cine este și ce avere are Ioan Sârbu, candidatul din partea Pro România, la primăria București

A mai rămas doar puțin până la alegerile locale din 27 septembrie, iar lupta pentru Primăria București este una aprigă. Pro România, partidul condus de Victor Ponta, speră să câștige Capitala cu ajutorul unui medic militar în rezervă.

Candidatul Pro România la Primăria București

Ioan Sîrbu este candidatul susținut de Alianţa PRO Bucureşti 2020 în cursa pentru Primăria Capitalei. Acesta este medic militar în rezervă, cu grad general maior. A fost managerul Spitalului Militar Central pe care a reușit să-l tranforme într-un spital universitar, de aceea consideră că abilitățile de manager îi vor fi de mare folos la primărie.

Ioan Sîrbu, candidat PRO România (Sursă foto: https://www.facebook.com/ioan.sirbu.primar)
Ioan Sîrbu, candidat PRO România (Sursă foto: https://www.facebook.com/ioan.sirbu.primar)

El a promis o capitală europeană, unde cetățenii să se simtă protejați. Totodată, Ioan Sirbu a declarat că în aceste condiții excepționale, în plină pandemie de COVID, este nevoie mai mult ca niciodată de un un medic la conducere.

„În ceea ce mă priveşte: ştiu, pot şi vreau să fac treabă în cadrul acestei alianţe de succes. Şi, mai cu seamă, ca manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central şi şef al Direcţiei Medicale, sunt funcţii pe care le-am deţinut în cariera mea medico-militară, fiind la bază medic militar, am reuşit să fac din aceste două instituţii poate cele mai prestigioase unităţi medicale din România. Acest exerciţiu al meu, administrativ şi managerial, îmi dă posibilitatea să pot să vin cu soluţii pe care să le implementez şi să putem împreună să traversăm această pandemie”, a spus Sîrbu.

Citește și: Cine sunt cei 9 candidați pentru Primăria Capitalei

Averea generalului Ioan Sîrbu

Funcțiile importante pe care le-a deținut în tot acest timp l-au ajutat pe Ioan Sîrbu să primească anual aproape jumătate de milion de euro.

Potrivit declarației de avere, candidatul Pro România deține mai multe case și terenuri, bijuterii și ceasuri de 22.000 de euro, dar și câteva conturi grase. Mai exact, 14 la număr, pe care le-a deschis împreună cu soția.

Ioan Sîrbu, candidat PRO România (Sursă foto: https://www.facebook.com/ioan.sirbu.primar)
Ioan Sîrbu, candidat PRO România (Sursă foto: https://www.facebook.com/ioan.sirbu.primar)

Averea generalului Sîrbu este cu adevărat impresionantă. Potrivit Adevărul, acesta deține patru terenuri, două în Gorj, unul în Buşteni şi unul în Bucureşti, trei dintre acestea având suprafeţe cuprinse între 1.400-2.000 mp. La acestea se mai adaugă încă trei case: una la București, una la Bușteni și una la Gorj, moștenită de la părinți. A mai deținut un apartament pe care l-a vândut cu 80.000 de euro.

Se pare că medicul are o afinitate pentru ceasuri și bijuterii, evaluate la 22.000 de euro. Mai mult, candidatul lui Ponta deține tablouri în valoare de 9.000 de euro.

În ceea ce privește veniturile, Ioan Sîrbu încasează o pensie militară de la MApN în valoare de 160.000 de lei anual, adică 13.000 de lei pe lună, un salariu de 1.9000 de lei de la UMF „Carol Davila”.

Candidatul PRO România are și un cabinet medical de medicină dentară, de unde încasează în jur de 19.000 de euro pe lună. La acestea se mai adaugă și 1.300 de euro pe lună de la Şcoala Naţională de Sănătate Publică.

Nici soția nu stă prost la capitolul finanțe, și ea contribuind mult la averea fabuloasă a familiei. Aceasta deține patru funcții, de unde primește, în total, 116.700 de euro anual.

Alegerile locale 2020, care trebuiau să aibă loc în primăvară, au fost amânate până în 27 septembrie, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.