Gabriela Dinu Știri 21.07.2023 12:06

Cine este Lucian Florea, patronul lantului fast-food Fryday

Cine este Lucian Florea, patronul lantului fast-food Fryday

Lucian Florea este un antreprenor din Suceava, care a lansat un fast food ce a avut un succes urial. Este vorba despre Fryday, cu care are planuri mari, îşi doreşte să devină brand naţional şi internaţional, cu magazine în marile lanţuri comerciale din întreaga lume.

Ca să vă explicăm puţin despre ce este vorba. Fryday este un quick service concept, pe care Lucian Florea l-a deschis la Suceava şi l-a deschis în mall, amplasat fix între Mc Donald’s şi KFC, cei cu care se luptă pentru clienţi. Vrea să facă istorie şi nu se sfieşte să recunoască asta.

Ce este Fryday şi cine îl patronează

Tot de la Suceava provine şi Ştefan Mandachi, bunul său prieten, patron al lanţului de magazine Spartan, care a devenit celebru după campania „Un metru de autostradă”, prin care a militat pentru construirea unei autostrăzi care să lege Moldova de Bucureşti şi a realizat un metru de autostradă chiar el pentru a convinge autorităţile să continue. Numai că nu s-a schimbat nimic. Între timp, Mandachi vrea să îşi ajute bunul prieten să aibă succes în business şi chiar l-a provocat să o facă.

„Fryday este un concept de quick service care are ca target să ajungă la acoperire națională în maximum 5 de zile, de la deschiderea primului restaurant. În 2024 vrem să facem asta”, a explicat Lucian Florea, care a introdus în fastfood-ul săi uleiul de alune pentru a prăji produsele, plus echipamente performante, pentru a duce totul la un alt nivel.

Povestea lui Lucian Florea de la Fryday

Despre Lucian Florea vă putem spune că provine dintr-o familie de comercianţi şi a copilărit chiar printre tarabele din bazarul sucevean: Tata a fost un antreprenor al anilor ’90. A fost benefică școala de acolo, pentru că era perioada business-ului corect. Dacă tata pleca la baie, cel de vis a vis îl ajuta să vândă. Etica era a bărbaților, iar eu am crescut cu ea”, a povestit Lucian.

Ştefan Mandachi l-a convins să îşi deschidă acest fast food, pe vremea când avea o afacerea ce se ocupa de vânzarea pieselor auto. „Nu te-ai săturat să vinzi piese auto cu marje de profit mici?” i-a spus Mandachi şi l-a convins. În câteva luni, Fryday avea deja prima franciză în Timişoara.