Gabriela Dinu Știri 16.06.2021 11:45

Cine este Cătălin Amarandei, finalistul Chefi la Cuțite sezon 9. Când era mic a trăit printre capre și oi

Cine este Cătălin Amarandei, finalistul Chefi la Cuțite sezon 9. Când era mic a trăit printre capre și oi

Cătălin Amarandei este unul dintre finaliştii Chefi la cuţite 2021 şi face parte din echipa lui Florin Dumitrescu. Alături de el, luptă şi Elena Matei şi Narcisa Birjaru pentru premiul în valoare de 30.000 de euro.

Cătălin are 28 de ani şi este de meserie bucătar şi a venit la competiţia Chefi la cuţite cu gândul de a o câştiga. A intrat în câmpul muncii de la vârsta de 14 ani, când a decis să îşi ia viaţa în piept.

Povestea lui Cătălin Amarandei, finalistul Chefi la cuţite 2021

Bunicii lui erau agricultori şi crescători de oi şi capre şi l-au crescut frumos, până când nu au mai dus-o bine cu banii. A plecat să lucreze în străinătate, după ce a primit o ofertă de muncă. Avea să descopere că totul era o înşelăciune, dar nu dezarma. Se înscria la cursuri de bucătar, obţinea o calificare şi a început să profeseze în Marea Britanie.

„Am lucrat în Marea Britanie la un restaurant cu specific franțuzesc, am primit un job ca sous chef la un hotel super mișto. Experiența e super faină, vedeai diferența de mentalitate dintre angajatorul străin și cel român. Nu se compară modul în care înveți gastronomie acolo cu cel de aici.

Am realizat că asta vreau să fac, să gătesc, așa că am plecat în Dublin, într-un steakhouse. Am plecat la trei rozete, pe coasta Oceanului, am primit o ofertă. Am semnat apoi un contract cu o familie înstărită din Saint Tropez, să le gătesc. Munca pentru ei era solicitantă, am început în 2016 și lucrez și în prezent”, povestea Cătălin Amarandei atunci când intra în competiţia de la Antena 1.

Ce a făcut Cătălin Amarandei la audiţii?

La audiţii s-a prezentat cu muşchiuleţ de miel în crustă de ierburi aromatice cu piure de trufe şi legume de toamnă. Aşa a reuşit să-i dea pe spate pe chefi şi acesta a fost modul lui de a-i anunţa pe toţi fanii show-ului Chefi la cuţite că el chiar ştie să gătească şi o face într-un mod spectaculos. A luat toate cele trei cuţite şi s-a înscris în echipa lui Florin Dumitrescu.

Cătălin Amarandei, Narcisa Birjaru şi Elena Matei se vor lupta în această seară în marea finală de la Chefi la cuţite, sezonul 9. Emisiunea începe la 20:30, pe Antena 1 şi antenaplay.ro.