Ionita Raluca Travel 25.04.2023 16:45

Cele mai importante festivaluri și evenimente din Istanbul

Cele mai importante festivaluri și evenimente din Istanbul

Istanbul este un oraș cu o istorie bogată și o cultură vibrantă, care te așteaptă cu numeroase evenimente pe tot parcursul anului. Unul dintre cele mai bune moduri de a experimenta atmosfera unică a orașului este prin participarea la festivalurile organizate aici. Istanbul găzduiește un număr impresionant de festivaluri pe tot parcursul anului și fiecare oferă ceva unic și interesant pentru vizitatori.

Cum poți ajunge la cele mai importante festivaluri 

Pentru a ajunge aici, poți identifica în motorul de căutare zboruri cele mai bune bilete avion Istanbul și astfel vei economisi timp și vei putea obține prețuri avantajoase. De asemenea, ai la dispoziție și opțiunea de anulare gratuită, dar și posibilitatea de a cumpăra servicii suplimentare, care să îți îmbunătățească timpul petrecut aici. Adaugă la toate acestea și faptul că vei avea asigurare de călătorie la un preț rezonabil, dar și posibilitatea de a vedea în timp real toate datele vacanței tale, și obții soluția potrivită pentru o vacanță în Istanbul.

Moscheea Santa Sofia. Loc istoric de referință în peisajul orașului Istanbul. Turcia

Nu rata Festivalul de Film Istanbul

Festivalul de Film Istanbul este unul dintre cele mai populare evenimente culturale ale orașului, atrăgând regizori, actori și public din întreaga lume. Acesta are loc în aprilie și durează aproximativ două săptămâni, iar proiecțiile de filme și evenimentele conexe sunt organizate în mai multe locuri din oraș. Acest festival aduce în fața publicului unele dintre cele mai recente și interesante filme, oferind ocazia de a vedea filme independente, dar și producții de la Hollywood. Pentru că vei călători primăvara, după festival nu trebuie să te întorci neapărat acasă. Poți pleca de aici către o altă destinație turistică. Franța este un loc superb de vizitat în acest anotimp, iar dacă vrei să cumperi bilete avion Paris cea mai bună soluție este să le achiziționezi tot prin eSky pentru că vei putea configura ușor zborul.

Festivalul Internațional de Teatru de la Istanbul

Festivalul Internațional de Teatru de la Istanbul este unul dintre cele mai mari și mai importante festivaluri de teatru din lume. Acesta are loc în luna mai și durează paisprezece zile. Festivalul aduce pe scenă producții teatrale de la cele mai bune companii și trupe din întreaga lume. Această manifestare culturală este o ocazie unică de a experimenta teatrul de calitate la nivel mondial, deci ar trebui să îți rezervi din timp bilete avion către Istanbul astfel încât să te asiguri că nu ratezi evenimentul.

Festivalul de Jazz de la Istanbul

Festivalul de Jazz de la Istanbul este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale ale orașului. Acesta are loc în iulie și durează aproximativ o săptămână. Festivalul aduce pe scenă unele dintre cele mai mari nume ale muzicii jazz din lume, dar și artiști emergenți din întreaga lume. Pe lângă concerte, festivalul include și workshop-uri, seminarii și alte evenimente conexe, care oferă oportunitatea de a învăța și de a explora acest gen muzical. Dacă rezervi prin eSky vei avea acces ușor și la unități de cazare din zonă,  de cele mai multe ori incluse în oferte exclusive, care te vor ajuta să te simți perfect aici și să fii cât mai aproape de zona de interes.

Santa Sofia și Moscheea Albastră în peisajul orașului Istanbul. Bosfor. Turcia

Festivalul Internațional de Muzică de la Istanbul

Festivalul Internațional de Muzică de la Istanbul este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică din Turcia. Acesta are loc în septembrie și durează fix o săptămână. Festivalul aduce pe scenă o varietate de genuri muzicale, de la muzica clasică la cea contemporană, și oferă ocazia de a descoperi artiști de renume internațional. Pentru că vorbim despre un sezon colorat și special, o idee ar fi ca după ce festivalul se termină să descoperi culorile toamnei și în Franța, alegând bilete avion Paris direct din Istanbul, prin intermediul agenției de turism eSky.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante evenimente din Istanbul în timpul anului, dar în realitate vei găsi cu siguranță mai multe. Vestea bună este că atunci când folosești eSky este mult mai ușor să le identifici pentru că ai la dispoziție idei de călătorie, pachete deja configurate precum și sugestii pentru a găsi zborurile importante. De asemenea, poți plăti călătoria în rate sau poți alege plată amânată, iar dacă este necesar să anulezi călătoria nu vei pierde banii.