Gabriela Dinu Știri 26.10.2022 17:50

Cele 5 diferenţe dintre cartofii franţuzeşti şi cei belgieni. Tu le cunoşti?

Cele 5 diferenţe dintre cartofii franţuzeşti şi cei belgieni. Tu le cunoşti?

Cartofii prăjiţi sunt adoraţi în toată lumea şi există câteva reţete şi secrete pentru a-i face deosebiţi. Multă lume se întreabă cum se fac cartofii prăjiţi în stil franţuzeşte, dar belgian? Dar care sunt diferenţele dintre ei?

Ei bine, din rândurile următoare veţi afla toate aceste lucruri. Pentru reţeta de cartofi belgieni aveţi nevoie de cartofi, ulei pentru prăjit, sare şi sosuri. Se curăţă cartofii de coajă, se spală bine şi se taie în stil pai. După aceea, trebuie să îi ştergeţi bine cu un prosop pentru a-i usca.

Reţete de cartofi belgieni şi franţuzeşti

Se încinge uleiul la 125 de grade Celsius şi se prăjesc în mai multe ture, timp de 4 minute fix. Nu îi lăsaţi mai mult să se rumenească, aşa îi veţi strica. Îi lăsaţi la răcit pentru 30 de minute, după care trebuie să încingeţi din nou uleiul, dar de data asta la 175 de grade Celsius. Prăjiţi din nou cartofii în mai multe ture până când vor deveni rumeni, scoate-i pe o farfurie şi presară sare deasupra lor. Îi puteţi servi calzi, cu orice tip de sos doriţi.

Pentru cartofii franţuzeşti trebuie să îi alegi pe cei care au coaja maornie şi miezul galben şi trebuie prăjiţi întotdeauna într-o tigaie de fontă, care păstrează aşa cum trebuie temperatura uleiului. Taie cartofii pentru prăjit, spală-i bine, apoi ţine-i cinci minute într-un vas cu apă. Se scurg şi se usucă bine, apoi pune-i într-o cratiţă şi acoperă-i cu ulei. După nouă minute, vor începe să se facă, dar trebuie să-i mai ţii la foc pentru încă 15-20 de minute. Se amestecă doar folosind o lingură din metal, la fiecare 4 minute trecute.

Dacă veţi parcurge cu atenţie cele două reţete, veţi vedea că la cartofii franţuzeşti trebuie să-i ţineţi în apă mai mult timp. Timpul şi procesul de prăjire este iarăşi unul diferit, iar la cei franţuzeşti nu trebuie să încingi tigaia de fontă la o temperatură anume şi nici să îi găteşti în două ture.