Ioana Filipescu Știri 22.05.2023 10:12

Cel mai bun moment al zilei pentru a savura ceaiul de mentă

Cel mai bun moment al zilei pentru a savura ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă are proprietăți antibacteriene, astfel că, lesne de înțeles, anihilează bacteriile care provoacă o respirație urât mirositoare. Deci este indicat ca dimineața să beți o cană de ceai de mentă, imediat după ce v-ați trezit, dar indicat este, de asemenea, să o consumați și după ce ați mâncat alimente care conțin usturoi sau ceapă. Asta pentru că ceaiul neutralizează mirosurile neplăcute.

Cum am spus mai sus, cel mai prielnic moment pentru a savura cana de ceai de mentă nu este bine definit. Fără să exegerați în cantitate, ceaiul de mentă poate fi băut la orice oră a zile, dar e indicat să începeți, totuși, ziua cu un ceai de mentă.

Ceaiul de bentă, benefic pentru sănătate

Altfel, ceaiul de mentă este benefic pentru multe afecțiuni. Să enumerăm, acum, câteva dintre ele:

  • Digestia este îmbunătățită dacă veți consuma ceai de mentă. De asemenea, infuzia de mentă ameliorează afecțiunile digestive. De aceea, este recomandat a se consuma atunci când aveți probleme de indigestie, constipație sau inflamație a stomacului. Iar simptomele de greață, care de multe ori apar, pot fi înlăturate de uleiul volatil pe care menta îl conține.
  • Greața și durerea de cap sunt înlăturate, în mare parte, de aroma puternică și revigorantă a mentei. Doar mirosul uleiului volatil de mentă, de frunze de mentă sau utilizarea oricărui produs cu aroma de menta proaspăt zdrobită calmează afecțiunile provocate de greață. Și temperatura poate fi reglată cu ajutorul ceaiului de mentă.
  • Tulburările respiratorii și tusea se tratează cu ceaiul de mentă. Nasul congestionat se curăță cu infuzie de ceai de mentă, de asemenea, gâtul, bronhiile, plămânii.
  • Stimulent natural, menta are efecte benefice atunci când vorbim despre depresia și oboseală. Doar mirosul mentei este suficient pentru a ne încărca bateriile și a ne stimula creierul să funcționeze la cel mai înalt nivel.
  • Calmează pielea, o îngrijește. Vindecă și infecțiile pielii, vindecă mâncărimile, ajută la prevenirea și tratarea acneei.
  • Memopria este îmbunătățiță de consumul de ceai de mentă.
  • Scăderea în greutate se poate controla cu ajutorul ceaiului. Menta este un aliat important în tentativa de a da jos kilogramele în plus, pentru că stimulează enzimele digestive.

Cum preparăm ceaiul de mentă, fie pliculețe, fie frunze uscate

Să reamintim că ceaiul de mentă este unul dintre cele mai căutate ceaiuri, asta grație aromei deosebite date de frunzele de mentă. Pe scurt, este delicios și foarte ușor de preparat.

Cum facem, deci, ceaiul de mentă perfect? Foarte simplu:

Punem la fiert, într-un ibric, două căni de apă, iar când apa ajunge aproape de temperatura de fierbere, oprim focul. Apoi, adăugăm două pliculețe de ceai de mentă sau două lingurițe de frunze uscate de mentă.

Acoperim ibricul și lăsăm să se infuzeze preț de 5-7 minute, cu un capac peste. Apoi, scoatem pliculețele și turnăm ceaiul în ceașcă.

În cazul în care folosim frunze uscate de mentă, turnăm ceaiul infuzat în cana printr-o sită de strecurat.