Gabriela Dinu Știri 26.04.2023 12:13

Ceaiul verde si pierderea în greutate: Cum te poate ajuta ceaiul verde să slăbești în mod natural

Ceaiul verde si pierderea în greutate: Cum te poate ajuta ceaiul verde să slăbești în mod natural

Una dintre cele mai simple modalităţi prin care puteţi grăbi procesul de slăbire este consumul regulat de ceai verde. Sunt, totuşi, câteva reguli de respectat despre care vom vorbi mai multe în rândurile care urmează.

Consumul ceaiului verde te ajută la detoxifierea organismului, întărirea sistemului imunitar, reglarea metabolismului şi stimularea pierderii în greutate. Este un ajutor de mare seamă în dietele zilnice şi este un aliat puternic al organismului tău.

Cum să slăbeşti cu ceaiul verde?

Conţine frunze care nu şi-au pierdut proprietăţile, nefiind fermentat. În acest mod, ceaiul verde este cu mult mai sănătos decât restul tipurilor de ceai în principal datorită numărului ridicat de antioxidanţi din compoziţia sa. Vorbim despre polifenoli, catechine, plus mai multe tipuri de flavonoizi. Se poate achiziţiona atât sub formă de capsulă, tincturi şi altele. Conţine cafeină, însă nicidecum nu are aceeaşi concentraţie precum cafeaua obişnuită.

Ceaiul verde îşi va îndeplini toate calităţile în momentul în care va fi consumat alături de o dietă echilibrată, plus un stil de viaţă sănătos. El te va ajuta în procesul de ardere a caloriilor, mai ales în momentul în care organismul tău va utiliza energie. Asta înseamnă că îşi va îndeplini scopul doar dacă vei avea şi tu o activitate fizică, nu vei slăbi cu niciun ceai doar stând. Dacă nu este consumat în paralel cu cel puţin aceeaşi cantitate de apă, ceaiul verde vă poate deshidrata, aşa că aveţi mare grijă cu el.

De câte căni de ceai verde ai nevoie pe zi, ca să slăbeşti?

Modul de consum al ceaiului verde se va stabili în funcţie de rezultatele pe care îţi doreşti să le obţii, iar dacă ţii o cură de prevenire a apariţiei cancerului, specialiştii recomandă consumul a cel puţin cinci căni de ceai verde pe zi, cu aproximativ 250 ml de conţinut în fiecare cană.

Pentru slăbit, se recomandă aceeaşi canitate de ceai verde per cană, consumată dde trei ori pe zi, iar fiecare dintre acestea trebuie consumată cu 30 de minute înainte de mic dejun sau cină şi seara niciodată după ora 18:00, deoarece nivelul conţinut de cofeină îţi va tulbura cu siguranţă somnul.