>
Ceaiul verde este una dintre băuturile care se folosesc în scop medicinal în întreaga lume. Are o mulţime de beneficii şi ajută inclusiv la îmbunătăţirea aspectului pielii, dar despre asta vom vorbi mai mult în rândurile care urmează.
Pentru că este benefic şi pentru ceea ce este considerat a fi cel mai mare organ al omului, adică pielea, ceaiul verde a fost introdus de foarte mult timp în majoritatea tipurilor de produse pentru înfrumuseţare.
În primul rând, ceaiul verde este eficient împotriva cancerului de piele, conţinând polifenoli şi alte şase tipuri diferite de catechine, epigallocatechină galatină şi epicatechin galatină. Toţi compuşii anteriori amintiţi au proprietăţi antioxidante, ceea ce înseamnă că luptă în mod activ împotriva radicalilor liberi din organismele noastre. Radicalii liberi sunt cei care dăunează pielii şi celulelor şi care sunt legaţi de specialişti de mai multe boli, printre care şi cea mai de temut dintre toate, cancerul.
Ceaiul verde şi-a dovedit eficienţa şi asupra îmbătrânirii premature, conform unui studiu realizat de specialişti în urmă cu aproape 20 de ani. Este vorba despre antioxidantul EGCG, care se regăseşte în compoziţia ceaiului verde şi care are rolul de a proteja şi de a repara celulele, combătând semnele de îmbătrânire şi făcând pielea ternă să arate mult mai sănătoasă.
Datorită conţinutului bogat în vitamina B2, ceaiul verde îmbunătăţeşte inclusiv fermitatea pielii, prin menţinerea nivelului de colagen.
Ceaiul verde are inclusiv un bun efect calmant, reducând iritaţia şi roşeaţa pielii, datorită efectelor sale antiinflamatorii, care acţionează inclusiv asupra tăieturilor minore, arsurilor solare, a umflăturilor. Este un bun remediu dermatologic, deoarece el calmează iritaţiile şi mâncărimile cauzate de boli precum psoriazis, dermatită, rozacee şi ajută inclusiv la ameliorarea cicatricilor de tip cheloid.
Pentru ca are proprietăţi antimicrobiene, pe lângă cele antioxidante şi antiinflamatorii, ceaiul verde este un bun tratament pentru acneea şi pielea grasă. Ajută la controlul secreţiei de sbun şi luptă inclusiv împotriva infecţiilor prin acţiunea sa intensă de a deteriora secreţia de sebum.