Gabriela Dinu Ceaiuri 29.04.2023 11:47

Ceaiul verde pentru păr: Cum poate ceaiul verde să stimuleze creșterea părului și să prevină căderea

Ceaiul verde pentru păr: Cum poate ceaiul verde să stimuleze creșterea părului și să prevină căderea

Unul dintre capitolele la care ceaiul verde este utilizat în scop medicinal este acela de a stimula creşterea părului. Se poate consuma ca atare sau în combinaţie cu alte ceaiuri de fructe, iar datorită polifenolilor şi flavonoizilor care se regăsesc în conţinutul său acesta va acţiona foarte util în scopul sănătăţii părului.

Are un procent mai ridicat de compuşi favorabili faţă de orice alte alimente sau băuturi care sunt recunoscute şi ele la scară largă că ar conţine polifenoli sau flavonoizi. Aceştia din urmă sunt cei care sunt responsabili de proprietăţile antiinflamatorii şi anticarcinogenice.

Cum ajută ceaiul verde la regenerarea părului?

În componenţa ceaiului verde se mai regăsesc inclusiv vitamina A, vitamina E, acid ascorbic, adică vitamina C, zinc, seleniu, crom şi mangan. Acestea sunt utile în regenararea părului şi prevenirea căderii acestuia şi totodată pentru păstrarea sănătăţii pielii.

Alte efecte pozitive ale ceaiului verde asupra organismului sunt acelea că reduce riscul de a face cancer, reglează metabolismul, previne apariţia cariilor, scade tensiunea arterială şi reduce colesterolul, prevenind astfel apariţia bolilor de inimă, creşte densitatea oaselor şi altele.

După cum am mai spus, ceaiul verde este util pentru sănătate şi frumuseţe şi este una dintre componentele esenţiale în produsele pentru îngrijirea părului, precum şampoanele, balsamurile sau măştile. Pentru că ajută la echilibrul hormonal şi la circulaţia sângelui în corp, ceaiul verde face scalpul tău să fie şi să arate mai sănătos, deoarece foliculii pilosii vor fi hrăniţi prin compuşii din ceaiul verde şi vor produce fire sănătoase de păr.

Modul de preparare a ceaiului verde

Cum se realizează asta? Ei bine, compusul din ceaiul verde inhibă în mod natural enzima 5 alfa reductaza şi blochează formarea hormonului DHT care este responsabil cu apariţia alopeici androgenetice.

Cum să foloseşti ceaiul verde pentru a avea un păr sănătos? Ei bine, sănătatea părului şi a scalpului şi strălucirea acestuia pot fi readuse dacă veţi pregăti un ceai din trei pliculeţe de ceai verde, plus o jumătate de litru de apă. Le fierbeţi 15 minute, după care răciţi. Vă şamponaţi bine, apoi puteţi aplica ceaiul verde pe păr. Atenţie, să nu fie fierbinte şi nici rece.