Gabriela Dinu Ceaiuri 22.04.2023 15:45

Ceaiul negru pentru pierderea în greutate: Poate ceaiul negru să vă ajute să slabiti?

Ceaiul negru pentru pierderea în greutate: Poate ceaiul negru să vă ajute să slabiti?

Ceaiul negru este bogat în cofeină şi antioxidanţi şi datorită acestui conţinut el poate suprima pofta de mâncare şi creşte totodată termogeneza.

Ne referim la creşterea căldurii în organism, datorită arderii caloriilor. Indiferent că este consumat cald sau rece, ceaul negru te va ajuta să îţi măreşti treptat activitatea fizică şi, cu puţin ajutor din partea voastră la capitolul alimentaţie, veţi reuşi să slăbiţi.

Cum slăbeşti cu ceaiul negru?

Dacă vă veţi reduce aportul de calorii şi îţi vei mări nivelul de activitate fizică atunci garantat veţi pierde în greutate, mai ales dacă veţi folosi şi ceaiul negru în dieta voastră alimentară.

Produs după colectarea frunzelor plantei Camellia Sinensis, ceaiul negru este o plantă ale cărei frunze sunt bogate în teaflavine şi polifenoli, antioxidanţii despre care v-am povestit mai sus că vă ajută să slăbiţi. Atât ceaiul negru, cât şi cel alb, verde sau oolong provin toate din aceeaşi plantă, numai că ele au mai puţini antioxidanţi, sunt şi ele utile în procesul de slăbit, dar nu la fel de mult precum ceaiul negru. Acestea din urme au arpme diferite şi un conţiut total diferit de polifenoli.

Aceşti polifenoli sunt formaţi pe baza intensităţii luminii soarelui şi au în natura lor rolul de a proteja celulele împotriva daunelor şi ajută enorm la pierderea în greutate.

Cum trebuie consumat ceaiul negru, dacă vreţi să slăbiţi?

Ce trebuie să faci dacă vrei să slăbeşti folosind ceaiul negru este să îl consumaţi ca atare şi, în acelaşi timp, să creşteţi şi activitatea fizică şi să aveţi grijă la numărul de calorii pe care le consumaţi. În cazul în care consumul tău de energie va fi mai mare decât cele pe care le ingeraţi pe parcursul unei zile, faceţi activitate fizică şi consumaţi totodată ceai negru atunci fără doar şi poate că se va produce şi procesul de slăbire.

Nu îndulciţi niciodată ceaiul negru cu zahăr şi puteţi apela la ceai negru cu arome de fructe, pentru a-i combate gustul specific, amărui. Prin consumul regulat de ceaiuri îţi vei combate şi pofta de mâncare şi veţi grijă când îl consumaţi. Pentru că acesta conţine cafeină şi vă dă energie, este de evitat să beţi ceai negru spre seară sau noaptea.