Gabriela Dinu Ceaiuri 22.04.2023 16:19

Ceaiul negru pentru ameliorarea stresului: Cum te poate ajuta ceaiul negru la relaxare

Ceaiul negru pentru ameliorarea stresului: Cum te poate ajuta ceaiul negru la relaxare

Ceaiul negru este o licoare care te ajută pe nenumărate planuri. Unul dintre ele şi, poate surprinzător pentru unii, este că îmbunătăţeşte performanţele mentale. Totodată, te ajută şi la relaxare şi ameliorarea stresului. Mai multe despre asta veţi afla din rândurile care urmează.

Cercetătorii au demonstrat că prin consumul a 1-2 ceşti de ceai negru pe zi nivelul de oboseală fizică şi psihică scade şi se resimte mult mai puţin. Conţinutul de teanină, antixodidantul din frunzele de ceai, au rolul de a acţiona ca un neurotransmiţător, având efecte importante asupra creşterii nivelului de serotonină şi dopamină, acei hormoni care sunt responsabili de starea noastră de bine.

Cum vă ajută ceaiul negru să scăpaţi de stres?

Dacă veţi consuma ceai negru în prima parte a zilei, atunci nici calitatea somnului din timpul nopţii nu va fi influenţată în vreun fel. Se poate consuma atât cald, cât şi rece, de preferat este să fie neîndulcit sau dacă doriţi să evitaţi gustul specific amărui, atunci încercaţi să îl combinaţi cu diferite arome.

Nu este nevoie să îţi mai forţezi organismul cu diverse pastile şi energizante dacă eşti obosit sau super stresat şi simţi că nu mai poţi să faci faţă activităţilor solicitante de la locul tău de muncă. Ceaiul negru este varianta naturală perfectă pentru a te energiza din punct de vedere mental. Cercetătorii au realizat numeroase studii care confirmă asta, că ceaiul negru creşte performanţele mentale şi ne ajută când suntem obosiţi.

Cum te ajută ceaiul negru să te relaxezi?

Prin consumul de ceai negru în timpul zilei, abilităţile tale cognitive vor fi vizibil şi în mod imediat îmbunătăţite. În acest mod îţi va creşte şi performanţa de a procesa informaţii, te va ajuta enorm în perioadele de supraîncărcare de la locul de muncă şi în timpul sesiunilor stresante de examene. Productivitatea ta va creşte dacă la începutul zilei vei consuma o cană de ceai negru şi îţi vei face un obicei din asta. Fără a a-l bea înainte de somn, desigur, atunci nu veţi avea un somn profund şi liniştit.