Ioana Filipescu Știri 31.08.2023 12:42

Ceaiul Earl Grey ca îngrijire a pielii: rețete homemade

Ceaiul Earl Grey ca îngrijire a pielii: rețete homemade

Earl Gray este unul dintre cele mai consumate ceaiuri din lume, grație gustului său delicios, dar, mai mult, pentru beneficiile sale în materie de sănătate. Printre beneficiile de care ai parte dacă vei consuma ceaiul Earl Grey regăsim și îngrijirea pielii. De asemenea, ceaiul Earl Grey este bun pentru îmbunătățirea nivelului de energie, luptă împotriva cancerului, a kilogramelor în plus, pentru sănătatea orală și lista este lungă.

Ce este, în primul rând, ceaiul Earl Grey? Aroma unică pe care o descoperim în ceaiul Earl Grey provine din baza de ceai negru amestecată cu uleiul de coajă de bergamot. Este un gust deosebit, un amestec de arome dulci, florale, citrice și amare, combinate cu un ceai negru de malț.

Ceaiul Earl Grey ajută la îngrijirea pielii

Cum ajută ceaiul Earl Grey la îngrijirea pielii? După ce a fost preparat, ceaiul este răcit, pentru a putea fi utilizat local, pe piele, acolo unde au apărut eczeme, acnee sau psoriazis. Consumul de ceai bogat în antioxidanți promovează vindecarea rapidă și împiedică apariția petelor în astfel de condiții.

Să mai spunem că te menține hidratat. Ceaiul conține foarte multă apă, dar este bogat și în potasiu, ceea ce ajută să rămâi hidratat dar și echilibrează nivelurile de lichid.

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului Earl Grey

Ceaiul Earl Grey promovează sănătatea dentară. Infecțiile orale sunt evitate grație conținutului de catechine din ceai, niște antioxidanți foarte puternici. Să nu uităm de fluorura care se găsește în ceaiul Earl Gray, care protejează dinții și împiedică degradarea.

Digestia este, de asemenea, îmbunătățită atunci când consumi ceai Earl Grey. Atenuează constipația, a hemoroizilor, balonării, crampei, dar și a altor afecțiuni cu care se confruntă stomacul. Grație efectelor antioxidante și antibacteriene, poate preveni apariția infecțiilor și viermii paraziți în intestin.

Cel mai bun remediu după o zi stresantă? O ceașcă de ceai Earl Grey! Cafeina din el, o doză foarte mică, ameliorează stresul, depresia și anxietatea.

Energia organismului este îmbunătățită de ceaiul Earl Grey. Stimulează și metabolismul, grație conținutului de cafeină pe care-l are.

Are un rol în pierderile în greutate, iar ”vinovat” este bergamota, agentul principal de aromatizare din ceaiul Earl Grey.

Ceaiul Earl Grey are mai multe beneficii în privința sănătății. Previne cancerul, îmbunătățește sănătatea inimii, reduce nivelul de colesterol, stimulează sistemul imunitar, reduce inflamația.

Efectele secundare ale ceaiului Earl Grey

Consumul de ceai Earl Grey poate conduce și la unele efecte secundare. Dar asta în cazul unui consum excesiv din aromata băutură.

Astfel, nu e indicat de consumat de către cei fotosensibili, care se pot alege, apoi, cu arsuri solare. De asemenea, te poți trezi cu crampe musculare.

În cazul în care iei medicamente, este bine să fii reținut în consumul de ceai Earl Grey.