Gabriela Dinu Ceaiuri 20.05.2023 11:57

Ceaiul din plante vs ceaiul negru: Care este diferența și care este cel mai potrivit pentru tine?

Ceaiul din plante vs ceaiul negru: Care este diferența și care este cel mai potrivit pentru tine?

Ceaiul de plante acţionează într-un mod benefic asupra organismului uman. Este utilizat atât în scop terapeutic, dar şi medicinal. La fel se întâmplă şi în cazul ceaiului negru. Dar cum diferenţiem şi cum alegem care ceai este mai potrivit pentru noi?

Ei bine, ce trebuie să ştiţi este că primul factor determinant în a stabili o diferenţă majoră între cele două categorii este acela că în conţinutul ceaiului negru se regăseşte foarte multă cofeină. Mai multă, de cele mai multe ori, şi decât în cazul cafelei. Are şi el, desigur, rolul său în organismul uman, dar atunci când alegeţi tipul de ceai pe care să îl consumaţi zilnic trebuie să ţineţi cont de acest aspect.

Cum să alegi ceaiul potrivit pentru tine: ceai de plante sau ceai negru?

Consumul de ceai de plante vă ajută să vă relaxaţi. De partea cealaltă, ceaiul negru vă de energie şi nu este recomandat niciodată să fie folosit seara. Ambele tipuri de ceai, atât cel pe bază de plante, cât şi cel negru, previn apariţia bolilor cardiace şi ajută la ameliorarea problemelor tractului digestiv.

Datorită conţinutului bogat de antioxidanţi de ambele părţi, acestea reprezintă un boost important pentru sistemul tău imunitar. Combat stresul, ajută la evitarea sau tratarea răcelii, stimulează funcţionează optimă a organelor.

Ceaiurile pe bază de plante ajută la stoparea problemelor legate de odihnă, ne referim aici la insomnii şi alte tulburări ale somnului. Cele mai utilizate plante pentru ceaiuri în întreaga lume sunt muşeţelul, ginsengul, ghimbirul, menta, măceşele, păpădia, rozmarinul, salvia, păpădia, rozmarinul, salvia şi altele.

Ceaiul de plante stimulează liniştea, cel negru îţi dă energie

Aceasta este cea mai mare diferenţă dintre cele două tipuri de ceaiuri. Ne legăm de conţinutul de cofeină şi asta spune multe despre ceaiul negru, care îţi dă energie la fel ca o ceaşcă de cafea.

Ceaiul negru, pe lângă avantajele şi beneficiile anterior amintite şi care se aseamănă cu cele oferite de ceaiul pe bază de plante, contribuie la sănătatea oaselor, scad riscul de a face diabet. La fel ca ceaiul pe bază de plante te poate ajuta la relaxare, stimulează sistemul imunitar, îşi pune puternic amprenta asupra sistemului digestiv şi multe altele.