Gabriela Dinu Ceaiuri 19.05.2023 18:17

Ceaiul din plante pentru somn: Cum te poate ajuta ceaiul din plante să dormi mai bine și să te relaxezi

Ceaiul din plante pentru somn: Cum te poate ajuta ceaiul din plante să dormi mai bine și să te relaxezi

Ceaiul pe bază de plante te poate ajuta pe numeroase planuri. Unul dintre sectoarele în care ceaiul îşi face foarte bine treaba este cel al sănătăţii somnului şi vă vom explica în rândurile următoare şi ce tip de ceai trebuie să consumaţi pentru linişte.

Ceaiurile au în componenţa lor ingrediente cu efect sedativ sau altele care au rolul de a reduce anxietatea şi stresul. Efectul ceaiurilor va fi unul uşor, nu dau dependenţă, şi te pot ajuta mai mult decât îţi imaginezi.

Top 5 ceaiuri pe bază de plante pentru somn şi linişte

Ceaiul de mentă este recunoscut ca fiind unul dintre ceaiurile care au un puternic rol anti stres. Acesta se consumă seara, înainte de culcare, îţi relaxează corpul şi te ajută la inducerea stării de somn. Conţine fosfor, vitamina B şi calciu şi diminuează problemele legate de anxietate şi stres şi stimulează sistemul imunitar. Ameliorează afecţiunile digestive şi ajută la îmbunătăţirea digestiei.

Despre ceaiul de muşeţel se spune că ar face minuni atunci când vine vorba despre problemele legate de somn. Are efect antispasmodic,antibacterian şi antiinflamator şi acţionează ca un fel de tranchilizant, având rolul de a relaxa atât nervii, cât şi muşchii. Ceaiul de muşeţel îţi va elimina stările de anxietate, dar şi cele depresive, asigurându-ţi calmul şi un somn mai bun.

Ceaiul de valeriană este cel mai bun remediu pentru palpitaţii, stări de nervozitate şi nelinişte, ajutând mai mult decât orice ceai să te relaxezi. Produs din rădăcina de valeriană, acesta te va ajuta să adormi mult mai repede, să ai un somn profund, fără să te trezeşti. De notat este însă avertismentul specialiştilor, care spun că provoacă dependenţă şi nu trebuie să fie utilizat pentru o perioadă îndelungată.

La ce e bun ceaiul de floarea pasiunii?

Ceaiul de lavandă este folosit la scară largă pentru ameliorarea stresului şi inducerea somnului, ajutându-te să adormi mai repede şi să ai un somn liniştit. El reduce anxietatea şi îmbunătăţelte calitatea somnului, în special la persoanele care suferă de tulburări de anxietate.

Ceaiul din floarea pasiunii îţi dă o stare de bine şi relaxează sistemul nervos, îmbunătăţind calitatea somnului şi reducând activitatea celulelor creierului. Calmează mintea şi este folosit pentru persoanele care au gânduri de anxietate.