Gabriela Dinu Ceaiuri 21.05.2023 08:32

Ceaiul din plante pentru slabire: Poate ceaiul din plante să vă ajute să pierdeti in greutate?

Ceaiul din plante pentru slabire: Poate ceaiul din plante să vă ajute să pierdeti in greutate?

Ceaiurile pe bază de plante te ajută să slăbeşti, dacă sunt combinate cu o dietă sănătoasă şi activitate fizică. Nu toate ceaiurile pe bază de plante funcţionează în acest caz, de aceea trebuie să le alegi pe cele mai bune.

Ingredientul cheie în curele de slăbit pe bază de ceaiuri de plante este camellia sinensis, arborele din care se face ceaiul verde, ceaiul negru sau cel alb. Acesta are rolul de a accelera organismul şi se spune despre el că ar impacta exact grăsimea abdominală.

Cele mai bune ceaiuri din plante pentru slăbit

Cel mai eficient ceai din slăbit dintre toate este cel verde, care este bogat în catechine, acei antioxidanţi naturali care accelerează organismul şi stimulează arderea grăsimilor. În aceeaşi categorie este inclusă şi matcha, pudra de ceai verde foarte concentrată, care este consumată şi ea la scară largă.

Ceaiul negru este un alt produs care te ajută în curele de slăbit, în urma numeroaselor studii care au fost efectuate asupra sa s-a constata că are bune efecte în cazul pierderii în greutate. Ceaiul Puerh este un tip de ceai negru celebru în cazul persoanelor care îşi doresc să slăbească. Consumat în mod regulat atât sub formă de pulbere, plicuri sau capsule, ceaiul Puerh te va ajuta să scazi în greutate şi centimetri din talie.

Un alt ceai pe bază de plante care este recomandat de specialişti în curele de slăbit este ceaiul antiadipos cu ginseng, care are proprietăţi benefice şi ajută la reducerea greutăţii corporale şi vă va ajuta să eliminaţi kilogramele în plus, fără să vă afecteze în vreun fel starea de sănătate.

Cum vă ajută ceaiul Rooibos să pierdeţi în greutate?

Ceaiul Oolong este un ceai chinezesc ce a fost parţial oxidat. Despre el se spune că s-ar afla undeva la jumătatea distanţei dintre ceaiul verde şi ceaiul negru, atunci când vorbim despre culoare şi gradul de oxidare.

Infuziile din plante care au efect asupra scăderii în greutate pot conţine ceai de rooibos, ceai de ghimbir, ceai de măceşe ori ceai de hibiscus. Ceaiul de rooibos sau ceaiul roşu, aşa cum mai este denumit, ajută considerabil la slăbit şi totodată previne formarea celulelor grase, în timp. Alte ceaiuri utilizate în procesele de slăbit sunt ceaiul de soc, ceaiul de urzică, ceaiul din cozi de cireşe sau de păpădie.