Gabriela Dinu Ceaiuri 21.05.2023 19:03

Ceaiul din plante pentru imunitate: Cum poate ceaiul din plante să vă stimuleze sistemul imunitar

Ceaiul din plante pentru imunitate: Cum poate ceaiul din plante să vă stimuleze sistemul imunitar

O imunitate puternică te fereşte de gripă şi răceală în orice sezon şi, mai ales, în cel rece. Ceaiurile te ajută la vindecare şi la întărirea sistemului imunitar şi a organismului.

Unul dintre ceaiurile potrivite pentru imunitate este cel de tei, care ajută inclusiv la calmare şi la un somn bun şi liniştit. Cum funcţionează ceaiul de tei? Ei bine, prin proprietăţile sale calmante, consumul de ceai de tei de va ajuta să scapi de stres, te va ajuta dacă ai nasul înfundat, mucoasele uscate şi îşi va face bine efectul dacă veţi consuma câteva căni de ceai pe zi.

Tipuri de ceai utile pentru sistemul imunitar

Se foloseşte atât în cazul adulţilor, cât şi în cel al copiilor, iar dacă veţi adăuga în el şi o linguriţă de miere atunci cu siguranţă că va deveni preferatul copiilor. Are inclusiv un puternic efect antidepresiv, diuretic, sedativ şi antispasmodic. Ajută inclusiv tenul prin combaterea ridurilor şi a cearcănelor şi ajutându-l să rămână tânăr şi sănătos.

Ceaiul de echinaceea este un aliat util împotriva răcelii şi a gripei şi se regăseşte inclusiv în medicamente. Planta de echinaceea stimulează producerea globulelor albe, care au rolul de a ne apăra organismul împotriva infecţiilor cu virusuri şi bacterii. Din acest motiv este considerată cea mai bună plantă pentru stimularea imunităţii. În cazul în care vă ştiţi cu boli autoimune trebuie să consultaţi medicul înainte de a consuma acest ceai.

Ceaiul de măceşe în gripe şi răceli

Ceaiul de soc tratează o mulţime de afecţiuni şi se consumă atât frunzele, cât şi fructele. Ajută inclusiv la tratarea problemelor reumatice şi are inclusiv proprietăţi detoxifiante. Purifică sângele şi întăreşte sistemul imunitar.

Ceaiul de măceşe, combinat cu cel de cătină, este un aliat incredibil în cazul problemelor de imunitate. Ambele plante sunt bogate în vitamina C, de care organismul uman are mare nevoie. Atât ceaiul de măceşe, cât şi ceaiul de cătină ajută la formarea anticorpilor, la întărirea imunităţii şi puteţi face cure de 10 zile, în care să consumaţi zilnic această combinaţie de ceai. La nevoie, cura se repetă la cel puţin 14 zile.