Gabriela Dinu Ceaiuri 24.04.2023 08:08

Ceaiul din plante pentru imunitate: Cum poate ceaiul din plante să vă stimuleze sistemul imunitar

Ceaiul din plante pentru imunitate: Cum poate ceaiul din plante să vă stimuleze sistemul imunitar

Una dintre metodele de întărire a sistemului imunitar o reprezintă consumul ceaiului pe bază de plante. Ne ajută în sezonul rece şi în timpul epidemiilor şi nu numai, desigur combinat cu o dietă şi suplimente alimentare.

Cele mai bune ceaiuri pentru stimularea imunităţii sunt cele pe bază de plante şi frunze, iar ceaiul verde este primul în acest top, în cazul în care este consumat zilnic, deoarece ne va ajuta să reducem riscul de a ne îmbolnăvi. Sporeşte concentrarea, conferă energie, este un bun înlocuitor al cafelei şi fără să conţină cofeină şi ajută la îmbunătăţirea memoriei. Se recomandă atât pentru imunitate, cât şi în curele de slăbire şi în cele de detoxifiere.

Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru imunitate, pe bază de plante

Ceaiul de echinaceea este iarăşi un bun imunostimulator. Echinaceea este chiar cea mai cunoscută plantă care se foloseşte pentru întărirea imunităţii şi poate fi consumată atât sub formă de ceai, cât şi ca tablete, capsule, sirpouri, diferite tincturi. În conţinutul său se regăsesc compuşi antivirali şi antimicrobieni, ajută la o rapidă vindecare, fiind un puternic antioxidant şi antiinflamator, care ajută inclusiv în gripe şi răceli.

Ceaiul de ghimbir este recomandat atât pentru imunitate, cât şi pentru digestie, dureri, inflamaţii şi stări de greaţă. Este folosit şi ca un condiment, având un gust înţepător, iute, iar pentru că în componenţa sa se regăsesc o mulţime de antioxidanţi, dar şi vitamina C, acesta este un remediu care este folosit pentru gripe şi răceli.

Cum se foloseşte goji pentru imunitate

Ceaiul de goji reprezintă o bună sursă de vitamina C, vitamina A, antioxidanţi şi zinc, ideali pentru stimularea imunităţii. Pentru că este un superaliment, goji poate fi consumat şi ca atare, proaspăt.

Ceaiul de soc este utilizat pentru tratarea gripei şi răcelii încă din cele mai vechi timpuri şi poate fi consumat atât sub formă de ceai, cât şi ca suc sau sirop. Are un efect benefic asupra imunităţii, fiind în acelaşi timp şi un puternic antiinflamator.

Ceaiurile pe bază de plante sunt bune remedii naturiste în crizele de răceală şi gripă şi vă ajută în acelaşi timp să preveniţi aceste afecţiuni, prin puternicele lor efecte imunostimulatoare.