Gabriela Dinu Ceaiuri 19.05.2023 22:56

Ceaiul din plante pentru anxietate: Cum poate ceaiul din plante să vă calmeze

Ceaiul din plante pentru anxietate: Cum poate ceaiul din plante să vă calmeze

Stresul este răspunsul organismului la situaţiile dificile la care este supus de-a lungul timpului şi poate fi combătut prin mai multe metode, inclusiv ceaiuri.

Pe lângă acestea, se mai recomandă şi exerciţiile fizice, meditaţia, tehnicile de respiraţie şi altele. Există şi ceaiuri cu proprietăţi calmante, care te pot ajuta la reducerea stresului. De multe probabil că aţi auzit deja, de altele veţi afla acum.

Cele mai bune ceaiuri de plante care reduc anxietatea

Dacă vă confruntaţi cu situaţii stresante şi aveţi nevoie să vă restabiliţi calmul atunci puteţi folosi diverse ceaiuri care favorizează relaxarea, cresc performanţele mentale şi ajută la funcţionarea normală a sistemului nervos.

Ceaiul de muşeţel este recomandat tuturor persoanelor care au nevoie de un calmant eficient. Are calitate superioară şi vă oferă mai multe beneficii, nu doar cel de linişte. Acţionează şi la restabilirea sensibilităţii sistemului digestiv, ameliorarea iritaţiilor şi la îngrijirea părului sau a pielii.

Ceaiul de lavandă este iarăşi o băutură calmantă şi reconofortantă, care are proprietăţi de relaxare, anti stres şi reduce inclusiv tensiunea musculară. Totodată, prin utilizarea ceaiului de lavandă veţi putea ajuta la ameliorarea simpotmelor de anxietate sau depresie. Reface tegumentele şi scade secreţiile nazale, totodată având un rol antiinflamator, protejând mucoasa gastrică şi susţinând secreţia sucurilor gastro-intestinale.

Ceaiul Rooibos, util în tratarea anxietăţii

Ceaiul de valeriană este iarăşi un remediu recunoscut pentru reducerea stresului şi a anxietăţii. La bază, valeriana este o plantă medicinală, în componenţa căreia veţi regăsi compuşi naturali, care au proprietăţi calmante şi sedative, ajutând la reducerea tensiunii nervoase şi la inducerea stării de relaxare.

Ceaiul Rooibos conţine antioxidanţi şi este inclus şi el în categoria ceaiurilor antistres, cu puternice efecte calmante şi relaxante asupra organismului uman. Este, în acelaşi timp, bogat în flavonoide, având proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamaţiei şi la reducerea stresului, relaxarea corpului şi îmbunătăţirea stării de spirit.

Poate cel mai cunoscut ceai de calmare este cel de tei. Bogat în vitamine şi nutrienţi, acesta nu conţine cafeină şi diminuează simptomele de gripă, bronşită şi răceală. Este folosit la scară largă şi în cazurile de anxietate şi indigestie.