Gabriela Dinu Ceaiuri 03.07.2023 16:15

Ceaiul de mușețel și alergiile: Alinare naturală pentru febra fânului și alergiile sezoniere

Ceaiul de mușețel și alergiile: Alinare naturală pentru febra fânului și alergiile sezoniere

Alergiile respiratorii pot fi vindecate folosind ceai de muşeţel în mod uşor, la tine acasă. Vorbim aici despre secreţii nazale apoase, mâncărimea nasului, înroşirea ochilor, furnicături, strănuturi, eczeme şi altele, iar pe baza ceaiului de muşeţel veţi putea scăpa de ele.

Ceaiul de muşeţel are proprietăţi vindecătoare şi aveţi nevoie doar de infuzii cu apă fiartă, câteva ore bune de somn şi vă veţi reveni miraculos.

Cum tratează ceaiul de muşeţel alergiile

Ceaiul de muşeţel, prin proprietăţile sale antihistaminice naturale, poate fi utilizat cu succes în tratamentul alergiilor. Are capacitatea de a reduce inflamaţia, în timp ce îţi va relaxa organismul. Pe lângă infuziile cu muşeţel, veţi putea face inclusiv inhalaţii cu acesta, iar pentru a avea succes va trebui să adăugaţi inclusiv câteva picături de ulei de eucalipt.

Alte ceaiuri recomandate în tratarea alergiilor sunt următoarele:

– ceai verde: conţine cofeină, taninuri, antioxidanţi care luptă în ritm activ împotriva alergiilor şi inflamaţiilor, fiind foarte util în a te scăpa de lăcrimarea ochilor, strănut sau tuse. Pentru că are quercitină, acel antioxidant puternic, va bloca producţia de histamină, ceea ce înseamnă că efectele alergiilor nu îşi vor mai face simţită prezenţa. Se consumă doar două căni pe zi, fără îndulcitori sau lapte.

– ceaiul de ghimbir: se utilizează în alergiile pielii, dar reduce şi simptome precum tusea, durerile de cap, inflamaţiile. Acesta combate totodată afecţiunile respiratorii şi curăţă plămânii. Se curăţă bine ghimbirul înainte de a fi utilizat, se toarnă apă fiartă peste el şi se lasă la macerat timp de 10-15 minute, după care îl veţi putea strecura şi consuma.

– ceaiul de măceşe conţine vitamina C, protejează împotriva alergiilor şi infecţiilor şi controlează producţia de histamine. Se utilizează măceşe deshidratate pentru ceai, peste care se toarnă apă fiartă şi se lasă la macerat timp de 15 minute.

– ceaiul de urzică are roluul de a ameliora congestia nazală strănutul, mâncărimile ochilor, durerile de cap şi reduce în mod natural inflamaţiile din organism, ameliorând sinusurile umflate. Se pune o linguriţă de urzici uscate la un sfert de litru de apă, dar nu se fierbe amestecul, ci urzicile se opăresc.