Gabriela Dinu Ceaiuri 05.07.2023 08:48

Ceaiul de mușețel pentru somn: Promovarea nopților odihnitoare și ameliorarea insomniei

Ceaiul de mușețel pentru somn: Promovarea nopților odihnitoare și ameliorarea insomniei

Un ceai de muşeţel te va ajuta să ai parte de un somn liniştit. La fel de bine poţi consuma şi ceai de rădăcină de valeriană, de tei sau de lavandă. Cu ajutorul lor te vei relaxa şi vei adormi mult mai uşor.

Modul în care acestea funcţionează este extrem de simplu, şi anume, cresc sau modifică neurotransmiţătorii specifici care sunt implicaţi în mod direct în iniţierea somnului.

Cum să dormi mai bine, dacă bei ceai de muşeţel

Ceaiul de muşeţel are rolul de a scădea anxietatea şi de a-ţi stimula somnului. În mod tradiţional, acesta este utilizat ca un remediu natural de reducere a inflamaţiei şi a anxietăţii, fiind eficient în tratarea insomniei. În tradiţia populară, acesta este considerat a fo un calmant şi un somnifer uşor.

Efectele sale calmante se datorează apigeinei, un antioxidant care se găseşte în ceaiul de muşeţel şi care se leagă de receptorii specifici din creier, având rolul de a scădea axnietatea şi de a stimula somnul.

Şi aceste lucruri au fost demonstrate prin diverse studii. De exemplu, a fost efectuată o cercetare pe un grup de 60 de rezidenţii ai unor cămine pentru vârstnici, care au demonstrat că prin 400 mg de muşeţel zilnic consumat, calitatea somnului a crescut semnificativ faţă de persoanele care nu au consumat. O altă cercetare a fost făcută pe mamele care au parte de o slabă calitate a somnului şi după două săptămâni de consum au raportat o creştere a calităţii acestuia.

Alte ceaiuri care te ajută să dormi liniştit

Se poate utiliza şi în cazul copiilor care au tulburări de somn şi adorm greu sau poate că le este greu să doarmă fără să se trezească pe parcursul nopţii, având vise şi coşmaruri.

Dacă nu aveţi la îndemână muşeţel pentru a face ceai, puteţi consuma la fel de bine şi ceai din rădăcină de valeriană. Ceaiul de lavandă tratează şi el insomniile, la fel şi cel din floarea pasiunii, realizat din frunze uscate, flori şi tulpini ale plantei denumite Passiflora.