Gabriela Dinu Ceaiuri 04.07.2023 16:21

Ceaiul de mușețel pentru digestie: Calmarea stomacului deranjat și îmbunătățirea sănătății intestinului

Ceaiul de mușețel pentru digestie: Calmarea stomacului deranjat și îmbunătățirea sănătății intestinului

Durerile de stomac pot fi cauzate de alergii alimentare consumarea mâncării de tip fast food sau chiar probleme ale tractului digestiv şi diverse boli. Toate acestea pot fi contracarate prin utilizarea ceaiului de muşeţel.

Acesta vă va atenua durerea sau, în cazuri mai fericite, o va înlătura complet. Pentru asta veţi avea nevoie de o ceaşcă de ceai de muşeţel şi ziua vă va fi salvată.

Cum te scapă ceaiul de muşeţel de problemele stomacale

Ceaiul de muşeţel este realizat din florile acestei plante recunoscute în întreaga lume pentru faptul că este o băutură relaxantă şi liniştitoare, reprezentând unul dintre cele mai bune remedii din casă pentru durerile de stomac. Consumul de ceai de muşeţel îţi va oferi proprietăţi carminative, adică te va ajuta la reducerea senzaţiilor de gaze sau balonare, cele care provoacă durerile de stomac. Ceaiul de muşeţel are inclusiv proprietăţi antiinflamatorii şi ajută la calmarea afecţiunilor stomacului şi ale colonului iritabil.

Conform unei analize ştiinţifice, realizată în 2006, s-a constata faptul că prin consumul de ceai de muşeţel a scăzut producţia acidului gastric, cel care duce la apariţia bolii de reflux gastric, atunci când este prezent în cantităţi în exces. Stresul, din păcate, face ca refluxul acid să crească şi să apară alte boli gastroesofagiene. Prin consumul de ceai de muşeţel veţi obţine un efect natural de calmare care vă va ajuta la reducerea stresului şi la calmarea unui stomac deranjat.

Alte ceaiuri utile în problemele sistemului digestiv

Atunci când aveţi probleme digestive, precum greaţa, durerea, excesul de gaze şi nu aveţi la îndemână ceai de muşeţel, puteţi consuma cu succes alte tipuri de ceaiuri pe baze de plante, după cum urmează:

  •  ceai de ghimbir
  •  ceai de mentă: calmează durerea de stomac, asociată indigestiei sau diaerii
  • ceaiul de busuioc făcut din planta Ocimum tenuflorum, nu din cea care se utilizează în gastronomie
  • ceai de fenicul: reduce gazele şi balonarea
  • ceaiul verde: previne tulburările gastrointestinale
  • ceai negru: ajută la ameliorarea durerilor de stomac şi a diareei