Gabriela Dinu Ceaiuri 03.07.2023 19:30

Ceaiul de mușețel pentru bebeluși: Opțiuni sigure și liniștitoare pentru sănătatea bebelușilor

Ceaiul de mușețel pentru bebeluși: Opțiuni sigure și liniștitoare pentru sănătatea bebelușilor

Ceaiul de muşeţel are un gust plăcut şi poate fi consumat de copii, dar cu atenţie! Este un remediu natural la care părinţii apelează, ţinând cont de câteva aspecte însă, despre care veţi afla mai multe din rândurile care urmează.

Ceaiul de muşeţel are prorpietăţi curative, iar acest fapt s-a demonstrat încă din cele mai vechi timpuri. Este bogat în ingrediente active, fiind unul dintre cele mai apreciate ceaiuri din întreaga lume pentru efectele sale de sedativ natural, având şi efecte liniştitoare, atât la adulţi, cât şi la copii.

Cum să utilizaţi ceaiul de muşeţel pentru bebeluşi

Nu conţine cofeină şi, după cum am mai spus, poate fi consumat şi de copii, dar cu moderaţiie. Se recomandă şi la bebeluşi, dar există şi unele contraindicaţii de care trebuie să ţineţi cont.

Mulţi părinţi sunt sceptici în ceea ce priveşte utilizarea ceaiului de muşeţel, numai că este un produs foarte sigur pentru cei mici. Este modul natural de a ameliora simptomele neplăcute la bebeluşi, după cum urmează:

Uşurează disconfortul digestiv: are efecte relaxante, iar o cană cu ceai de muşeţel îţi va îmbunătăţi digestiva după o masă grea. La fel va funcţiona şi în cazul celor mici. Stimulează tranzitul intestinal scade riscul de constipaţie, balonare, flatulenţă şi alte tulburări gastrointestinale ce îi poat afecta pe cei mici. Calmează mucoasa stomacului şi ameliorează durerile care apar, arsurile gastrice şi alte simptome digestive. Combate inclusiv infecţiile intestinale şi poate fi util şi la episoadele de diaree acută.

Ceaiul de muşeţel şi colicii la bebeluşi

Colicii sunt cea mai frecventă problemă de sănătate în viaţa bebeluşilor. Puternice crampe abdominale, care creează un puternic disconfort şi agitaţie, de aceea bebeluşii plâng încontinuu, sunt foarte iritaţi şi nu dorm în primele luni de viaţă. Este cea mai dificilă perioadă din viaţa unui părinte, care va avea foarte multe nopţi nedormite şi te va face şi pe tine, ca părinte, să suferi, văzându-ţi micuţul că suferă. Prin administrarea de ceai de muşeţel la copii vei putea să-i calmezi durerile provocate de colici, numai că va trebui să te sfătuieşti cu medicul pediatru înainte de a-l administra.