Gabriela Dinu Ceaiuri 04.07.2023 16:39

Ceaiul de mușețel pentru anxietate: Calmarea nervilor și reducerea stresului

Ceaiul de mușețel pentru anxietate: Calmarea nervilor și reducerea stresului

Ceaiul de muşeţel poate fi util în situaţiile în care aveţi nevoie de un aliat împotriva anxietăţii sau a stresului. La efectele sale benefice şi curative se adaugă şi acesta, de adjuvant în astfel de probleme.

Consumaţi o cană de ceai de muşeţel atunci când vă veţi simţi stresat sau apăsat de probleme şi vă va ajuta să reduceţi anxietatea sau stresul, oferindu-ţi o senzaţie de linişte şi relaxare. Îl puteţi consuma în orice moment al zilei, atât dimineaţa, când îl puteţi bea rece, cu gheaţă, cât şi seara.

Cum te ajută ceaiul de muşeţel în lupta cu anxietatea

După o zi grea aveţi nevoie de o băutură reconfortantă sau care să vă aducă liniştea înainte de somn. După o zi grea, obositoare, o cană de ceai de muşeţel vă va ajuta să scăpaţi de stres şi anxietate sau vă puteţi începe ziua utilizându-l, pentru a avea parte de un start de zi relaxat şi calm. Muşeţelul este una dintre plantele recomandate de specialişti pentru prepararea ceaiului antistres, dar nu este singura plantă care lucrează eficient în acest sens.

Puteţi consuma ceai de valeriană, care este deseori considerat un remediu natural pentru reducerea stresului şi a anxietăţii, valeriana fiind o plantă medicinală ce conţine compuşi naturali, cu proprietăţi calmante şi sedative, ajutând la reducerea tensiunii nervoase şi, totodată, la inducerea unei stări de relaxare.

Alte tipuri de ceai care combat stresul

Ceaiul Rooibos face şi el parte din categoria de ceaiuri antistres, conţinând antioxidanţi şi alte substanţe cu un efect calmant şi relaxant asupra organismului uman. Bogat în flavonoide, acei compuşi chimici care ajută la reducerea inflamaţiei şi la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, ceaiul de Rooibos te va ajuta în orice moment al zilei să reduci stresul, să relaxezi corpul şi să îţi îmbunătăţeşti starea de spirit.

Alte tipuri de ceai care odată consumate îţi vor induce liniştea şi te vor scăpa de stres sunt ceaiul verde, ceaiul de mentă, ceaiul de tei, ceaiul de floarea pasiunii.