Tudosie Andrei Utile 04.07.2023 08:00

Ceaiul de mentă pentru pierderea în greutate: Te poate ajuta să dai jos kilogramele în plus?

Ceaiul de mentă pentru pierderea în greutate: Te poate ajuta să dai jos kilogramele în plus?

Ceaiul de mentă este o băutură răcoritoare și delicioasă, care contribuie la menținerea sănătății, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește digestia și reduce durerile. Avându-și originea în Europa, ceaiul de mentă are o aromă revigorantă de mentol, ceea ce îl face să fie printre cele mai populare ceaiuri.

Folosirea ceaiului de mentă pentru a slăbi a câștigat rapid popularitate. Acest ceai are un conținut redus de calorii, reduce pofta de mâncare, combate stresul și îmbunătățește digestia. Aroma răcoritoare și gustul dulce al ceaiului de mentă calmează sistemul nervos și îți revitalizează întregul organism. În concluzie, ceaiul de mentă aduce numeroase beneficii corpului și minții tale. Așadar, de ce să nu îl adăugați în rutina zilnică și să începeți călătoria voastră de pierdere în greutate?

Cum ajută la pierderea în greutate

Proporția redusă de calorii și conținutul ridicat de fibre alimentare în mentă sunt factori cheie în procesul de pierdere în greutate. Frunzele de mentă prezintă și proprietăți antiinflamatorii, alături de o varietate de beneficii pentru sănătate. Să explorăm acum beneficiile ceaiului de mentă și modul în care acesta contribuie la slăbire.

Suprimă pofta de mâncare

Menta are un miros intens care a fost studiat și s-a constatat că reduce apetitul și suprimă pofta de mâncare. Aceasta este una dintre motivele pentru care persoanele care mestecă gumă sau consumă bomboane de mentă pe tot parcursul zilei au tendința de a mânca mai puțin. Dacă aveți poftă de dulce, puteți lua în considerare înlocuirea gustării cu o ceașcă de ceai de mentă, pentru a susține procesul sănătos de pierdere în greutate.

Ceaiul de mentă sprijină digestia

Numeroase studii științifice au constatat că ceaiul de mentă contribuie la menținerea sănătății tractului gastrointestinal și favorizează un tranzit intestinal sănătos. Se cunoaște că ceaiul de mentă ameliorează simptomele constipației și îmbunătățește digestia.

Persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil și dispepsie au găsit alinare prin consumul de ceai de mentă sau administrarea de capsule cu ulei de mentă.

Ameliorează stresul

Potrivit cercetătorilor de la NASA, s-a constatat că mirosul de mentă poate reduce nivelul de stres. Conform studiului, participanții care au inhalat aroma de mentă au înregistrat o scădere a nivelului de anxietate și oboseală cu 20% și o scădere a nivelului de frustrare cu 25%. În timpul procesului de slăbire, nivelul de cortizol crește, ceea ce poate genera stres și afecta digestia. Ceaiul de mentă, cu aroma sa relaxantă și efectul său calmant, poate contribui la relaxare și combaterea stresului.