Tudosie Andrei Ceaiuri 28.06.2023 17:31

Ceaiul de mentă pentru dureri de cap. Ușurarea tensiunii și a migrenelor

Ceaiul de mentă pentru dureri de cap. Ușurarea tensiunii și a migrenelor

Pentru a preveni durerile de cap, este crucial să identificăm factorii care le declanșează. Acești declanșatori sunt individuali și variază de la o persoană la alta.

Ceea ce provoacă dureri de cap unei persoane poate fi inofensiv pentru altele. Prin urmare, odată ce ai identificat declanșatorii specifici în cazul tău, poți să-i eviți sau să-i reduci la minimum.

Ceaiul de mentă este de multe ori folosit ca remediu natural pentru durerile de cap ușoare și migrene. Iată care sunt beneficiile acestei băuturi!

Ceaiul de mentă pentru dureri de cap

Ceaiul de mentă a fost recunoscut de mult timp pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate și efectele sale calmante. Un nou studiu recent a demonstrat că acest ceai poate fi un remediu natural eficient în tratarea durerilor de cap, ușurarea tensiunii și ameliorarea migrenelor.

Ceaiul de mentă poate oferi un ușor efect analgezic, reducând durerile, spasmele și disconfortul asociate cu migrenele.

Deoarece menta are proprietăți de relaxare musculară și de calmare a durerii, poate ameliora anumite tipuri de dureri de cap. Într-un mic studiu desfășurat pe un eșantion de 41 de participanți, s-a constatat că aplicarea uleiului de mentă pe frunte a avut aceeași eficiență în tratarea durerilor de cap.

Ceaiul de mentă pentru tensiune

Este posibil să controlezi tensiunea arterială ridicată sau hipertensiunea fără a recurge la medicamente. Există o varietate de ceaiuri care pot contribui la scăderea tensiunii și care au efecte benefice în acest sens. Pentru ca aceste tratamente naturiste să fie eficiente, este important să le susții cu o alimentație echilibrată și să renunți la un stil de viață sedentar.

Hipertensiunea arterială este cea mai comună afecțiune cardiovasculară și se caracterizează prin valori ale tensiunii arteriale mai mari de 140/90 mm Hg. În timp ce valori ale tensiunii arteriale peste 130/85 mm Hg sunt considerate în zona limită.

Menta este o plantă frecvent utilizată pentru a scădea tensiunea arterială, datorită efectului său antiinflamator și analgezic. Mentolul, prezent în mentă, contribuie la dilatarea vaselor de sânge, în special a arterelor coronare ale inimii, ceea ce îmbunătățește circulația sângelui în mușchiul inimii. În plus, consumul de ceai de mentă poate juca un rol preventiv în bolile coronariene și infarctul miocardic.