Gabriela Dinu Ceaiuri 11.07.2023 17:17

Ceaiul de mentă marocană și somnul: Cum te ajută să adormi mai bine

Ceaiul de mentă marocană și somnul: Cum te ajută să adormi mai bine

Insomnia este o afecţiune care se poate trata prin diverse suplimente alimentare, iar aici este inclus şi ceaiul de mentă marocană. Cum acţionează acesta asupra organismului veţi afla din rândurile care urmează.

Remediile naturiste te pot ajuta să rezolvi problema somnului de proastă calitate şi insomnia, dacă durează deja de mai mult timp, poate fi cu adevărat o problemă neplăcută. Poţi începe prin a consuma această băutură, numai că va trebui să aduceţi unele modificări şi stilului de viaţă pe care îl aveţi, pentru ca ceaiul de mentă marocană să poată avea succes pe termen lung.

Cum poţi să dormi mai bine, dacă bei ceai de mentă marocană

Specialiştii spun că trebuie să ţii cont de câteva aspecte, în cazul în care vrei să ai parte de un somn liniştit, pe care trebuie să le respecţi seară de seară.

O băutură caldă, servită seara, înainte de culcare te poate ajuta enorm. O cană de ceai de mentă marocană îţi va da ocazia să te linişteşti şi să ai parte de un somn odihnitor.

Menta marocană de tip Nana are asupra organismului tău un efect uluitor anti-stres. Dacă bei o cană de ceai marocan înainte să te pui să dormi, corpul tău se va relaxa uşor, uşor şi treptat ţi se va induce starea de somn. În acelaşi timp, menta marocană are în compoziţia sa fosfor, vitamina B şi calciu, compuşi care stimulează sistemul imunitar şi te ajută în problemele cauzate de anxietate sau stres.

Câte căni de ceai de mentă marocană ai voie să consumi într-o zi?

Pentru că în conţinutul său regăsim şi Gunpowder, o specie de ceai verde, trebuie să aveţi grijă să nu consumaţi mai mult de trei ceşti pe zi de ceai de mentă marocană. Acesta poate avea fix efectul invers atunci când intervine supradozajul, de aceea specialiştii trag un semnal de alarmă atunci când vine vorba despre consumul său. Pot apărea şi uşoare semne de iritabilitate şi lista poate continua, dacă acesta nu este consumat cu moderaţie.