>
Ceaiul cu mentă marocană este o necunoscută pentru multe persoane, dar rândurile următoare veţi afla tot ce trebuie să ştiţi despre acesta. Ei bine, vorbim despre un sortiment de ceai verde, de tip Gunpowder, cu mentă marocană, cunoscută sub numele de mentă Nana.
Numele său popular este Tuareg sau ceai marocan şi se savurează în Algeria, Maroc, Tunisia, Libia sau Mauritania în momentele de socializare. S-a răspândit rapid şi în Franţa, Spania sau Portugalia şi poate fi regăsit inclusiv pe teritoriul nostru.
În bazarurile marocane, consumul de ceai de mentă marocană este un tertip al vânzătorilor, care îl oferă clienţilor pentru a-i atrage şi pentru a-i convinge să stea de vorbă şi a purta negocieri.
Se deosebeşte de ceaiul clasic cu mentă prin gustul său deosebit, delicat, având o aromă light şi un gust revigorant, fără a fi puternic.
Ceaiul cu mentă marocană este util pentru organism şi tratează diverse afecţiuni. La fel ca în cazul tuturor ceaiurilor, acesta se consumă cu moderaţie, nu mai mult de 2 căni pe zi, pentru că altfel intervine supradozajul.
Beneficiile consumului de ceai cu mentă marocană:
Pentru a prepara acest tip de ceai vei avea nevoie să torni o cană de apă fierbinte peste o linguriţă de ceai şi să laşi la infuzat timp de 2-3 minute maximum. Strecoară apoi frunzele de ceai şi, în mod tradiţional, acesta se toarnă în ceainic special, care se ţine deasupra cănii pentru a da savoare aerului din cameră.
Există mai multe sortimente de ceai verde cu mentă marocană şi se comercializează inclusiv în România, iar preţul său este unul chiar accesibil. O cutie de 200 gr de ceai se comercializează la preţul de maximum 9 lei pe site-urile de specialitate.