Gabriela Dinu Ceaiuri 10.07.2023 08:15

Ceaiul de mentă marocană și băuturile răcoritoare: Rețete și combinații delicioase

Ceaiul de mentă marocană și băuturile răcoritoare: Rețete și combinații delicioase

Ceaiul de mentă marocană este o băutură delicioasă, diferită, pe care nu o întâlneşti la tot pasul, dar pe care o poţi recrea cu succes acasă. De aceea, venim în sprijinul vostru cu câteva reţete interesante pentru a obţine o băutură savuroasă.

Ceaiul de mentă marocană nu se pregăteşte foarte diferit de celelalte tipuri de ceai cu care v-aţi obinuit deja. Acesta pune foarte bine în valoare menta, împreună cu gustul intens de ceai verde, ieşind o băutură spumoasă, căreia i se mai zice şi whiskey berber.

Cum să combini ceaiul de mentă marocană în reţete savuroase

Puteţi încerca să faceţi acasă ceai de mentă cu ciocolată. Aşa-i că v-am atras atenţia? Cu siguranţă că prin această băutură vă puteţi impresiona musafirii, care rar au mai băut alşa ceva. Se foloseşte ca bază pentru ceai rooibos simplu, dar aromatizat, în care adăugăm frunze uscate de mentă, alături de o linguriţă din miez de boabe de cacao.

Toate acestea se infuzează într-o cană şi vă veţi putea bucura de o băutură delicioasă, care poate trece drept desert în faţa multora.

Ceai cu mentă marocană pentru energizare

Ceaiul din mentă marocană cu lămâie este iarăşi o băutură savuroasă, cu care nu veţi da greş. Aveţi nevoie de frunze uscate de mentă marocană, împreună cu leomngrass, în care veţi adăuga zeamă de lămâie la final, pentru un plus de aromă. Dacă vrei ca băutura ta să fie una energizantă, atunci pune şi yerba bate şi chiar o felie sau două de lămâie şi cu siguranţă vei prinde chef de viaţă chiar şi în cele mai grele dimineţi.

În reţetele voastre puteţi asocia ceaiul de mentă marocană cu alte ceaiuri din fructe, cu gust delicios şi aromă interesantă. Este un ceai special, care merge foarte bine cu zmeură, trandafir, căpşune, seminţe de fenicul şi ghimbir, pepene galben şi le puteţi transforma pe toate în delicioase băuturi de vară, dacă după ce le infuzaţi le lăsaţi la răcit şi le serviţi cu gheaţă.