Gabriela Dinu Ceaiuri 08.06.2023 09:48

Ceaiul de mentă ca remediu natural pentru răceală și gripă: Ameliorarea congestiei și a durerilor de gât

Ceaiul de mentă ca remediu natural pentru răceală și gripă: Ameliorarea congestiei și a durerilor de gât

Ceaiul imunitar este una dintre băuturile consumate zilnic de români, atât pentru gustul său inconfundabil, cât şi pentru proprietăţile benefice. Acesta susţine sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte digestia, ameliorând tot felul de dureri.

Aroma sa de mentol îl face cu totul şi cu totul special, fiind una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume, de sute de ani.

Cum te ajută ceaiul de mentă când te lupţi cu gripa sau răceala?

Aşa cum se mai întâmplă şi în cazul altor tipuri de ceai, cel de mentă are în componenţa sa substanţe care întăresc sistemul imunitar şi ajută la combaterea gripei şi răcelii. Totodată, prin consumul de ceai de mentă veţi reuşi să vă relaxaţi muşchii gâtului care sunt iritaţi din cauza tusei. Mentolul are rol important de relaxare musculară, vă va ajuta să vă deschideţi căile respiratorii, să amelioraţi congestia şi răcelile severe, precum este bronşita.

Totodată, prin consumul de ceai de mentă veţi reuşi să eliminaţi bacteriile care vă afectează sistemul imunitar.

Poate vă întrebaţi cum acţionează un simplu ceai de mentă în lupta cu răceala şi gripa? Ei bine, prin conţinutul său ridicat de nutrienţi esenţiali şi vitamine, acesta întăreşte sistemul imunitar. Antioxidanţii, vitamina B, potasiul şi calciul îţi vor ajuta organismul să absoarbă mult mai uşor nutrienţii şi să lupte împotriva microorganismelor care pot ajunge să provoace serioase daune.

Alte proprietăţi ale ceaiului de mentă

După cum am zis anterior, prin consumul ceaiului de mentă veţi putea combate şi preveni mai multe probleme de sănătate. Acesta ameliorează şi problemelor stomacale în mai multe moduri, în primul rând prin relaxarea muşchilor stomacului, care se contractă şi produc crampe serioase, iar mentolul, prin efectul său calmant, va îmbunătăţi circulaţia şi va accelera digestia, reducând inflamaţia care provoacă balonarea.

Conţinutul de mentol din ceai are rolul de a provoca secreţia bilei, implicit la digestia mai eficientă a alimentelor. Persoanele care suferă de sindromul de intestin iritabil vor avea parte de o mai bună funcţionare a digestiei, prin consumul de ceai de mentă.