>
Ceaiul de iasomie are numeroase beneficii pentru sănătate, ba poate fi foarte bun pentru a scăpa de kilogramele în plus. Consumul lui, în dorința excesivă de a slăbi, nu trebuie exagerat. Sunt de ajuns trei căni de ceai pe zi, după fiecare masă.
Elimină kilogramele în plus consumul ceaiului de iasomie? Specialiștii au dat un verdict pozitiv: ceaiul de iasomie poate ajuta la pierderea kilogramelor nedorite. Cum?
Iasomia consumată sub formă de ceai poate fi de ajutor în eliminarea kilogramelor în plus. Ceaiul de iasomie are proprietăți antioxidante și, totodată, accelerează metabolismul, ajutând organismul să ardă mai eficient caloriile consumate.
Dar este recomandat să se consume o cană de ceai de iasomie după masă, astfel că scăderea în greutate, după un anumit timp, este aproape rezolvată. Sigur, și în urma unui regim alimentar fără excese.
Unii oameni fac ceaiul de iasomie cu ceai oolong sau negru, dar în preparatul tradițional se folosesc frunze de ceai verde. În metoda clasică, însă, cultivatorii amestecă frunze de ceai verde cu flori de iasomie. După care, florile se înlocuiesc, atunci când se face infuzia cu parfumul lor. De menționat că majoritatea beneficiilor pentru sănătate ale ceaiului de iasomie provin din ceaiul însuși.
Nu sunt dese cazurile când ceaiul de iasomie este contraindicat sau reacții adverse. Dar trebuie să ținem cont, însă, de unele aspecte, pentru a ne feri de situații nedorite.
Femeile însărcinate și cei cu afecțiuni cardiace trebuie să stea departe de ceaiul de iasomie, care nu le este recomandat. Cauza? Conținutul bogat de cofeină din ceai.
De asemenea, pacienții cu hiperaciditate gastrică sau ulcer trebuie să evite consumul de ceai de iasomie, pentru că mărește aciditatea gastrică și cauzează disconfort abdominal, diaree și crampe.
Și supradozele nu sunt bune, dacă cel care consumă suferă de boli cronice. Supradozele pot avea efecte adverse mai mult sau mai puțin grave, precum dureri abdominale, vărsături, somnolență, disfuncții renale.
Ceaiul de iasomie poate interacționa nefavorabil și cu medicamentele pe care le luăm atunci, iar recomandarea este un consul cu medicul. Dar indicațiile pot fi găsite și pe eticheta ceaiului și prospectul medicamentelor.
Cofeina din ceaiul de iasomie poate crește anxietatea sau poate provoca alte efecte secundare ușoare, cum ar fi: nelinişte, insomnie, nevoia crescută de a urina, iritabilitate, stomac deranjat, ritm cardiac crescut.
Nu este ultimul aspect în cazul contraindicațiilor! Catechinele din ceaiul de iasomie pot afecta modul în care corpul tău absoarbe fierul. Acest lucru poate crește riscul de anemie cu deficit de fier dacă bei prea mult ceai de iasomie.