Ioana Filipescu Știință 07.07.2023 12:31

Ceaiul de iasomie pentru ameliorarea stresului: Calmează-ți mintea și corpul

Ceaiul de iasomie pentru ameliorarea stresului: Calmează-ți mintea și corpul

Cum se prezintă ceaiul de iasomie, în câteva cuvinte? Ei bine, remarcăm aroma florală plăcută, un gust special, dar și o serie de beneficii pentru sănătate. Are multe proprietăți, între care ameliorarea stresului. Îți poți calma mintea și corpul cu ceaiul de iasomie, băut zilnic.

Să adăugăm că ceaiul de iasomie conține și antioxidanți, care au efect efect antiinflamator și, astfel, reușesc să mențină o stare bună de sănătate.

Dar să revenim la ceaiul de iasomie și rolul lui în ameliorarea stresului, calmarea minții și a corpului. Nu înainte de a explica ce înseamnă, de fapt, stresul și la ce poate conduce, dacă situația nu se ameliorează. Astfel, pe termen lung, putem ajunge la creștere în greutate, insomnie, probleme de concentrare și memorie, amețeli, creșterea sau scăderea poftei de mâncare, stări de anxietate și agitație, stări de depresie, iar problemele nu se opresc aici.

Ceaiul de iasomie pentru ameliorarea stresului

Ce facem în astfel de situații neplăcute? Dacă nu e, încă, nevoie de psihoterapeut, atunci există alte soluții mult mai simple la care putem apela. Ceaiul de iasomie este una dintre licorile care aduc un aport important în ameliorarea stresului.

Ceaiul de iasomie, unul dintre multe altele indicate pentru ameliorarea sau chiar înlăturarea stresului, ne poate ajuta să ne relaxăm mai mult în timpul atunci când trecem prin perioade nefaste, de stres.

Asta pentru că ceaiul conține multipli compuși cu efecte benefice asupra organismului uman, printre care: antioxidanți, care protejează organismul de stres, compuși antivirali și antibacterieni, compuși antiinflamatori, compuși care reduc riscul formării cheagurilor de sânge și riscul hipertensiunii arteriale.

Ba chiar inhalarea aromei de ceai poate ajuta la reducerea nivelului de stres. Un studiu arată cum inhalarea parfumului de iasomie are un efect pozitiv asupra sistemului nervos central. Crește ritmul respirator, iar oxigenul suplimentar care ajunge în corpul nostru reglează tensiunea arterială, iar de aici, reducerea nivelului de anxietate și depresie.

Și starea de spirit este stimulată, astfel că vom avea o dispoziție mult mai bună. Să nu vorbim și de capacitatea de memorie, concentrarea mult mai mare.

În concluzie, este foarte important să bem ceai în fiecare zi. Acasă, la serviciu, într-un anumit moment al zilei. Astfel, ritualul ceaiului va deveni foarte important și benefic pentru organismul nostru.

Cum pregătim ceaiul de iasomie

Avem trei pași de urmat: pregătirea frunzelor de iasomie, fierberea apei și infuzia.

După ce apa a dat în clocot, se oprește focul și se pun frunzele și florile de iasomie în ibric. Se acoperă, apoi, ibricul. Se lasă la infuzat între 30 de secunde și trei minute.

Apoi, se strecoară ceaiul printr-o sită, atunci când îl punem în cești.