Gabriela Dinu Ceaiuri 09.07.2023 13:58

Ceaiul de ghimbir vs. ceaiul verde: Care este mai bun pentru pierderea în greutate?

Ceaiul de ghimbir vs. ceaiul verde: Care este mai bun pentru pierderea în greutate?

Consumul de rădăcină de ghimbir sub formă de ceai ajută la ţinerea sub control a greutăţii corporale. La fel se întâmplă şi în cazul ceaiului verde şi mai multe despre cele două ceaiuri veţi afla din rândurile care urmează.

Compusul care joacă rolul cheie în scăderea în greutate în cazul ghimbirului este leptina. Acesta suprimă obezitatea şi este un adjuvant în curele de terapie pentru a trata această boală. Dar cum lucrează el? Ei bine, scade nivelul colesterolului din sânge şi ajută la ţinerea sub control a greutăţii.

Cum să slăbeşti cu ceai de ghimbir?

Pe lângă consumul de ghimbir trebuie să aveţi şi dietă echilibrată şi să faceţi mişcare pe cât posibil. Cu ceai de ghimbir singur nu veţi reuşi niciodată să slăbiţi şi nici doar cu ceai verde. Toate aceste plante au nevoie şi de susţinerea ta pentru a te ajuta la rândul lor chiar pe tine.

Ce este extrem de util în tratamentul curelor de slăbire cu ghimbir este faptul că acesta te ajută să slăbeşti localizat. Adică, să slăbeşti chiar acolo unde ai nevoie. Chiar dacă poate părea un minut este real şi dovedit de specialişti. Ceaiul de ghimbir te va ajuta să scapi de grăsimea în exces de pe abdomen şi ajută şi atunci când ai parte de schimbări hormonale şi ai un nivel redus de energie din cauza faptului că eşti o persoană sedentară.

Ghimbirul ajută la slăbit şi persoanele sedentare

Dacă veţi folosi ghimbirul aşa cum trebuie atunci este de aşteptat să slăbiţi undeva la 6 kg pe săptămână. Consumul de ghimbir creşte senzaţia de saţietate, astfel că vă veţi simţi sătul chiar dacă nu aţi consumat alimente consistente.

De partea cealaltă, ceaiul verde te va ajuta să slăbeşti datorită conţinutului ridicat de antoxidanţi. Acesta se consumă însă doar în prima parte a zilei, deoarece conţine cafeină şi te va energiza în loc să te liniştească, iar atunci vor apărea şi tulburările de somn, de care cu siguranţă că nu doriţi să aveţi parte.