Gabriela Dinu Ceaiuri 07.07.2023 20:52

Ceaiul de ghimbir și proprietățile antiinflamatorii: Ameliorarea durerilor articulare

Ceaiul de ghimbir și proprietățile antiinflamatorii: Ameliorarea durerilor articulare

Ceaiul de ghimbir este un bun adjuvant al durerilor şi din rândurile următoare veţi afla mult mai multe despre beneficiile consumului acestuia.

Îl puteţi utiliza ca băutură sau ca atare, aplicând comprese pe zonele dureroase. Dar cum acţionează el? Ei bine, acesta are un puternic efect analgezic şi antiinflamator şi „lucrează” intens în combaterea durerilor de cap, a durerilor menstruale, articulare şi chiar musculare.

Proprietăţile antiinflamatorii ale ghimbirului: cum te scapă de dureri

Mai mult, ghimbirul se utilizează şi ca tratament în cazul artritei reumatoide, dar şi în caz de osteoartrită şi osteoporoză, îmbunătăţind în acelaşi timp şi mobilitatea articulaţiilor.

Şi beneficiile consumului de ghimbir, ca atare sau ceai, nu se opresc aici. Acesta este un excelent adjuvant atunci când vine vorba despre îmbunătăţirea sănătăţii persoanelor care suferă de diabet de grad 2. Cum îi ajută pe aceştia? Ei bine, contribuie la scăderea glicemiei şi, conform numeroaselor studii realizate în domeniu, acesta este un agent puternic antidiabetic.

Alte beneficii ale consumului ceaiului de ghimbir

Mai mult, ghimbirul susţine sănătatea orală, dacă este consumat ca atare sau folosit ca apă de gură. Neîndulcit, acesta îţi va trata problemele gingivale şi îţi va inhiba bacteriile care produc gingivita şi paradontoza. În acelaşi timp, va combate şi respiraţia neplăcută.

Femeile gravide consumă ceai de ghimbir, asta pentru că este eficient îm combaterea stărilor de greaţă specifice sarcinii. Acesta reduce în acelaşi timp şi răul de maşină sau răul de mişcare şi combate greaţa matinală asociată cu diverse tratamente care o induc. Aşa cum sunt tratamentele pentru cancer de radioterapie sau chimioterapie.

Poate nu ştiaţi asta, dar ghimbirul şi-a dovedit eficienţa în combaterea căderii părului, fiind des utilizat în reţetele tratamentelor cosmetice, având un puternic efect nutritiv şi antioxidant.

Pentru a vă creşte părul trebuie să aplicaţi pe scalp ghimbir ras, combinat cu uleiuri esenţiale pentru păr, aşa va fi îmbunătăţită circulaţia sângelui de la nivelul scalpului şi creşterea părului va fi stimulată. Ţineţi aşa timp de 30 de minute, după care spălaţi bine părul cu şampon normal şi, la final, clătiţi utilizând ceai de ghimbir.