>
Ceaiul de ghimbir este aliatul imunităţii de fier, indiferent sub ce formă veţi alege să îl consumaţi, acesta îşi va face simţită prezenţa asupra organismului tău.
Numele său ştiinţific este Zingiber şi este o plantă erbacee perenă, care provine din India şi sudul Chinei. Rădăcina,, acea parte care se consumă, este un rizom şi este ca ingredient foarte flexibil, fiind utilizat în băuturi şi chiar la gătit, dar şi ca plantă medicinală. Cu ghimbir se condimentează mâncarea şi este un bun conservant alimentar.
Ghimbirul se regăseşte de peste 2000 de ani în medicina chineză, iar specialiştii îl recomandă pentru vindecarea şi tratarea mai multor probleme de sănătate.
Ghimbirul este bogat în antioxidanţi şi reduce riscul apariţiei infecţiilor şi chiar a cancerului, îmbunătăţind circulaţia şi ajutând la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare. Totodată, arde grăsimea şi îţi detoxifică organismul. Se spune despre el că este unul dintre puţinele tratamente naturiste care se poate aplica la îndemâna oricui, este uşor de obţinut şi de adăugat în diete.
Atunci când vine vorba de gripe şi răceli, ghimbirul acţionează foarte simplu. Acesta accelerează vindecarea răcelilor şi a gripelor, are un efect de încălzire asupra organismului şi stimulează mecanismele de autovindecare. Totodată, el reglează răspunsul imunitar în bolile autoimune şi grăbeşte vindecarea.