Gabriela Dinu Ceaiuri 09.07.2023 09:22

Ceaiul de ghimbir pentru greață: Remediu natural pentru stomacul deranjat

Ceaiul de ghimbir pentru greață: Remediu natural pentru stomacul deranjat

Unul dintre remediile folosite pentru combaterea greţei este ghimbirul, consumat sub formă de ceai. Este extrem de eficient în a te scăpa de vărsături în orice situaţie, fie că este vorba despre răul de gravidă sau de răul de mişcare.

Este extrem de eficient în combaterea problemelor de ordin digestiv, de aici survine şi efectul asupra greţei sau vărsături. Aveţi nevoie să preparaţi ceai din rădăcină de ghimbir, nu veţi avea parte de acelaşi efect dacă îl veţi consuma sub formă de pliculeţe.

Cum se prepară ceaiul de ghimbir pentru a combate vărsăturile

Dacă ai probleme digestive, cum sunt durerile de stomac, diaree, constipaţie, balonare sau greaţă, atunci poţi consuma ceai de ghimbir şi vei scăpa de toate acestea. Dacă suferi de diverse afecţiuni digestive, cum ar fi gastrita, refluxul gastric sau chiar ulcer, diaree, constipaţie sau indigestie, o cană de ceai îţi va ameliora simptomele, iar dacă este consumat regulat te poate scăpa de acestea pe termen lung.

Ei bine, trebuie să aveţi rădăcină de ghimbir pe care să o daţi pe răzătoare. Fructele trebuie puse fresh în apă, nu uscate şi cât mai întregi. Se lasă timp de maximum 5 minute la infuzat şi ca să ai parte de efectul scontat atunci nu trebuie să îl îndulceşti. Atenţie, se consumă proaspăt, dacă îl veţi depozita la frigider sau la temperatura camerei preţ de 24 de ore atunci compoziţia lor chimică poate fi schimbată.

Atenţie la supradoza de ceaiuri

În cazul în care suferi de greaţă sau vărsături cauzate de sarcină, diverse tratamente sau rău de mişcare atunci ghimbirul este extrem de eficient pentru a fi tratate toate acestea.

Ceaiul de ghimbir se consumă două zile, iar dacă problemele gastrointestinale nu cedează atunci este nevoie să programezi o vizită la medic. Nu este nevoie să măreşti cantitatea de ceai pentru a scădea disconfortul deoarece şi supradoza îţi poate aduce efecte nedorite, indiferent că vorbim despre plante naturale şi îţi poate cauza alte probleme de sănătate.

Reţineţi faptul că medicii recomandă canitatea medie de 250-500 de mililitri pe zi, adică una, două căni