Gabriela Dinu Ceaiuri 07.07.2023 19:14

Ceaiul de ghimbir pentru energia de dimineață: Începeți-vă ziua în mod natural

Ceaiul de ghimbir pentru energia de dimineață: Începeți-vă ziua în mod natural

Ghimbirul este un energizant natural, care se consumă sub diverse forme, inclusiv în ceai. Atenţie, nu trebuie să îl consumaţi seara dacă vreţi să aveţi parte de un somn liniştit. Este recomandat cu precădere în prima parte a zilei.

Ceaiul de ghimbir are rolul de a îmbunătăţi starea de spirit, de a stimula sistemul circulator şi de a contribui la golirea minţii de gânduri depresive sau stresante. Este utilizat de mii de ani în medicină, având excelente rezultate în lupta pentru combaterea indigestiei, a migrenelor sau a răcelilor de sezon. Nu trebuie să beţi niciodată seara!

Energie la ceaşcă: ceaiul de ghimbir

Ghimbirul te scapă de diverse infecţii respiratorii, bronşită, tuse, crampe menstruale, artrită sau dureri musculare şi mai este utilizat inclusiv pentru tratarea arsurilor pielii, în diverse zone ale lumii.

Alte ceaiuri care au puternice efecte energizante şi care niciodată nu trebuie să fie consumate seara sunt ceaiul verde, ceaiul negru, ceaiul de cătină, ceaiul de mentă sau ceaiul de măceşe.

Beneficiile consumului ceaiului de ghimbir

În conţinutul ghimbirului veţi regăsi vitamine, minerale şi uleiuri volatile, după cum urmează: vitamina C, vitamina B6, fier, magneziu, calciu, potasiu, sodiu, proteine, lipide, calorii, zahăr, colesterol, gingerol, cineol, borneol, bisabolen, curcumen, phelladrene.

Dintre beneficiile consumului ceaiului de ghimbir le enumerăm pe cele mai importante: tratează răceala şi gripa, susţine silueta, îmbunătăţeşte digestia, susţine activ sistemul cardio-vascular, combate stresul, este un bun energizant natural, ameliorează durerea, scade glicemia, susţine sănătatea orală, combate greaţa, te scapă de căderea părului.

Vă puteţi face mască de faţă cu ghimbir pentru revigorare sau îl puteţi folosi pentru combaterea cicatricilor, creşterea părului, combaterea mătreţii şi chiar pentru a combate celulita. Numai că pentru problema din urma va trebui să îl aplicaţi local, folosind următoarea reţetă: amestecă două linguri de ghimbir ras cu coaja unei lămâi într-p cană de zahăr şi patru linguri ulei de măsline. Masaţi zonele cu probleme, lăsaţi să acţioneze preţ de câteva minute, după care spălaţi bine.