Ioana Filipescu Știri 19.05.2023 13:59

Ceai de mentă înainte de culcare. Cat de bine este sa bei ceaiul de menta inainte sa te culci

Ceai de mentă înainte de culcare. Cat de bine este sa bei ceaiul de menta inainte sa te culci

Ceaiul de mentă este chiar indicat să fie băut seara, înainte de culcare. Asta pentru că frunzele de mentă au o incredibilă capacitate de a relaxa musculatura, astfel că somnul va fi foarte ușor. Cu alte cuvinte, înainte de culcare, beți o cană de ceai de mentă.

Ce se întâmplă cu organismul tău dacă, înainte de a te băga în pat, la somnul de seară, bei o cană de ceai de mentă? Putem soune că electele vor fi, fără exagerare, miraculoase. Deci, dacă bei în fiecare seară o cană de ceai vei avea parte de un somn odihnitor și liniștit, iar insomniile vor sta departe de tine. Adio nopți albe, când nu poți lipi geană de geană.

Ceaiul de mentă este bun înainte de culcare, dar nu trebuie să exagerăm

Trebuie reținut însă un aspect: ceaiul de mentă nu trebuie consumat într-un mod exagerat. Indicat este să bem câte 1-2 cești dimineața și tot atâtea seara. Nu are cafeină, deci zero efecta enegative asupra somnului.

Prepararea ceailului de mantă nu este deloc un proces greoi. Trebuie să ții cont, însă, de unele reguli, pentru ca aroma mentei să se ”dezvolte” atât cât trebuie.

Iată cum ajungem la ceaiul delicios, foarte ușor de preparat:

  • punem la fiert, într-un ibric, două căni de apă
  • Când apa este aproape de fierbere, să zicem la o temperatură de 90 de grade, oprim focul și adăugăm în apă două pliculețe dde ceai de mentă sau două lingurițe de frunze uscate de mentă
  • Acoperim apoi ibricul și lăsăm la infuzat vreme de 5-7 minute
  • După ce timpul s-a scurs, scoatem pliculețele și turnăm ceaiul în ceașcă
  • Dacă am folosit frunze de mentă uscate, atunci trecem ceaiul printr-o sită, atunci când îl turnăm în ceașcă

Ceaiul de mentă nu trebuie băut în exces + Contraindicații

Nu toți oamenii pot consuma ceaiul de mentă, e drept, puțini dintre ei au interzis la savoarea lui. Așa că, putem spune, ceaiul de mentă are și contraindicații. Cel mai bine descoperim asta mergând la medic, pentru un consult, de aceea trebuie să ținem cont de unele aspecte. Foarte importante!

Cine trebuie să se ferească de ceaiul de mentă sau, dacă nu, să nu exagereze cu consului lui? Persoanele care suferă de reflux gastroesofagian ar trebui să evite ceaiul de mentă. Ceaiul de mentă poate relaxa mușchii esofagului, iar asta duce la urcarea acidului gastric în esofag. Ceaiul de mentă poate agrava simptomele de arsuri stomacale și indigestie.

Femeile însărcinate nu ar trebui să-l consume în cantități mari. Și ar trebui să-l evite atunci când alăptează, pentru că uleiul de menta poate cauza probleme de respirație la sugari și la copii.

De asemenea, este foarte important sfatul unui medic înainte de a consuma ceaiul de mentă pentru a trata anumite afecțiuni sau în combinație cu orice medicamente. Ceaiul de mentă poate interacționa cu medicamentele care combat arsurile la stomac și refluxul gastroesofagian.