Gabriela Dinu Știri 05.11.2022 18:48

Ce salarii au antrenorii de fitness de la World Class

Ce salarii au antrenorii de fitness de la World Class

Aşa cum se întâmplă în fiecare domeniu, salariul unui angajat depinde de experienţa dobândită, precum şi de locul în care lucrează, pe lângă alţi factori. În continuare vom vorbi despre angajaţii sălilor World Class, în special despre antrenorii de fitness.

Pentru o sănătate corporală şi mentală, deoarece sportul nu te face să arăţi mai bine la exterior, ci şi la interior, multă lume alege să facă sport. Începuturile sunt cele mai grele şi mulţi sunt cei care au intrat pentru prima dată într-o sală de sport, fără să mai calce apoi pe acolo. Motivul? Ei bine, le lipseşte îndrumarea, uneori poate şi ambiţia.

Ce salariu are un antrenor de fitness de la sălile World Class?

De aceea, apelează la un antrenor de fitness specializat, care să îi ajute să înveţe exerciţiile de bază, să utilizeze corect aparatele existente în sală, dar şi să tragă de ei atunci când este nevoie.

Ca antrenor de fitness te confrunţi cu tot felul de situaţii şi, de cele mai multe ori, cu oameni care doresc rezultate imediate, ceea ce nu se poate. Trebuie să ai un fizic de invidiat, să fii un model pentru persoanele pe care le antrenezi, şi o conduită de viaţă sănătoasă.

Ca să fii antrenor de fitness, îţi trebuie în primul rând un atestat, care se obţine doar după absolvirea unui curs de specialitate ori a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

Cele mai cunoscute săli de fitness din România sunt cele de la World Class, care sunt răspândite în toată ţara. Salariul unui astfel de antrenor este compus din două părţi. Suma de bani pe care o primesc de la angajator, în acest caz sala în care lucrează, plus 50% din suma pe care elevul său o achită la recepţia sălii, atunci când îşi face un abonament, ori când plăteşte o şedinţă face to face. Aşa ajunge un antrenor experimentat de la World Class să câştige câteva mii de euro pe lună.