Gabriela Dinu Știri 27.05.2023 11:37

Ce salarii au angajații de la Garda Forestieră cu tot cu bonusuri și sporuri

Ce salarii au angajații de la Garda Forestieră cu tot cu bonusuri și sporuri

Anagajaţii de la Garda Forestieră sunt unii dintre cei mai bine plătiţi oameni din Ministerul Mediului. Pe lângă salariul consistent pe care îl au, mai primesc şi prime şi bonusuri, iar din luna martie a anului trecut au un nou bonus fix.

Mai exact, în luna martie a anului 2020, Garda Forestieră a trecut sub încadrarea Ministerului Mediului, iar asta le-a adus automat angajaţilor un bonus de 15% din salariu, reprezentând bonusul pentru complexitatea muncii.

Ce salarii au angajații de la Garda Forestieră?

Scopul Gărzii Forestiere este acela de a reduce şi stopa defrişările ilegale şi a luat fiinţă în anul 2015. Salariul unui angajat de nivel mediu în cadrul acestei instituţii este cuprins între 5.000 şi 6.000 de lei, la care se adaugă bonurile de masă, de vacanţă, plus primele pe care le au angajaţii la stat.

Până să ajungă în subordinea Ministerului Mediului, Garda Forestiară a lucrat la Ministerul Apelor, dar după ce Guvernul a fost restructurat şi preluat de PNL, aceasta a trecut la Mediu cu toate beneficiile aferente.

Garda Forestieră are structuri în 9 oraşe importante de la noi din ţară, acolo unde funcţionează structuri regionale strategice, la Bucureşti, Braşov, Cluj, Focşani, Oradea, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Suceava şi Timişoara. În total, există 900 de angajaţi.

Conform site-ului undelucrăm.ro, acolo unde angajaţii actuali sau foştii, din cadrul Gărzii Forestiere, au lăsat recenzii anonime, este un loc bun de muncă, acolo unde există un program fix. Alte puncte forte sunt şi faptul că există un colectiv prietenos, dotările sunt excelente, există înţelegere şi timpul de rezolvare a unei probleme este la latitudinea angajatului, care are timp să analizeze astfel care sunt cele mai bune modalităţi de abordare.

Un minus consemnat de foştii angajaţi este legat de personal, care este considerat a fi insuficient, ceea ce atrage mai multe sarcini pentru angajaţii care, în opinia lor, nu ar trebui să se ocupe de anumite chestiuni.

De capitolul financiar nu au fost menţionate puncte minus, pesemne suma de aproape 6.000 de lei este considerată suficientă pentru un salariu. La care s-a mai adăugat, desigur, şi sporul de 15%, după decizia din martie 2020.