Gabriela Dinu Știri 08.03.2022 22:14

Ce salarii au angajații aeroportului Otopeni. Cât câștigă controlorii de trafic aerian și cât iau femeile de la salubritate

Ce salarii au angajații aeroportului Otopeni. Cât câștigă controlorii de trafic aerian și cât iau femeile de la salubritate

Se spune că cea mai bine plătită meserie din România este aceea de controlor de trafic aerian, la Otopeni. Şi pe bună dreptate, căci salariul unui astfel de angajat este colosal.

Şi de parcă asta nu ar fi fost de ajuns, salariul celor angajaţi pe acest job este compus din două părţi extrem de interesante, partea fixă şi partea de sporuri şi bonusuri, care se ridică în unele cazuri până la 96% din salariu.

Controlorii de trafic de la aeroportul Otopeni, salarii de magnaţi

În grila de salarizare de la Otopeni banii curg gârlă! Salariul unui controlor de trafic aerian principal instructor este de 22.168 lei pe lună. La această sumă uriaşă se mai adaugă şi sporul de vechime de 25% din salariu, sporul de muncă în condiţii grele de 15 %, un alt spor de complexitate a dirijării de 33 % şi cel de lucru în ture.

La toate aceste sume şi procente, controlorii de trafic mai primesc şi o sumă de 23,58 de lei pentru fiecare oră muncită, însemnând un adaos pentru întârirea rezistenţei organismului.

Ca să fii controlor aerian de mare succes din punct de vedere financiar trebuie să ai o experienţă în spate. Dacă nu te recomandă anii de muncă pe această poziţie, salariul va scădea dramatic. Însă chiar şi scăzută, această remuneraţie nu este deloc mică sau de neglijat. Căci un controlor aerian la aeroportul Otopeni care nu are experienţă în domeniu va încasa lunar un salariu în valoare de 2.000 de euro.

La polul opus se află oamenii care lucrează în salubrizare, căci la ei nu se mai aplică toate acele sporuri menţionate anterior şi au salarii mici, normale, care ajung până la maximum 3.000 de lei pe lună.

Ca în orice domeniu, experienţa pe post face diferenţa. Şi femeile de serviciu care ajung la 3000 de lei sunt plătite cu această sumă doar dacă au peste 10 de experienţă. Altfel, remuneraţia porneşte de la 2.000 de lei.