Ionuț Nițulescu Altceva 02.12.2021 18:55

Ce s-a ales de Sabina, fetita cu bentiță tricoloră, care i-a făcut pe români să iasă în stradă!

Ce s-a ales de Sabina, fetita cu bentiță tricoloră, care i-a făcut pe români să iasă în stradă!

Sabina Elena, eleva liceului „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, a reușit să ”miște” o țară întreagă atunci când, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a purtat pe cap o bentiță cu tricolorul românesc. Gestul ei a fost lăudat, dar și taxat dur de către extremiști. Iată ce s-a ales de ”fetița cu bentiță tricoloră” la aproape 9 ani de când a devenit un simbol al protestelor care au avut loc în toată țara.

Se împlinesc 9 ani de când ”fetița cu beniță tricoloră” a împărțit România în două tabere. Curajul fetei de a purta o bentiță tricoloră la școală, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a făcut-o cunoscută în toată țara. Profesoara a certat-o pentru gestul ei și chiar i-a smuls bentița de pe cap. Întâmplarea a fost povestită pe rețelele de socializare, prin intermediul cărora a devenit și virală, iar în scurt timp, Sabina a ajuns un simbol pentru protestele care au avut loc în întreaga țară.

În 2013, poliţia din Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut în cazul elevei Sabina Elena, care a fost ameninţată pe o reţea de socializare, după ce a purtat o bentiţă cu tricolorul românesc la şcoală, de 15 marti, fiind luate măsuri de prevenire a violenţei în zona liceului. La vremea aceea, Consilul Naţional al elevilor i-a luat apărarea fetei: „Este inadmisibil ca într-un liceu din România o elevă de clasa a IX-a să fie mustrată, jignită, pusă la colţ şi ameninţată de către colegii ei care aparţin unei minorităţi naţionale, profesorul diriginte şi chiar conducerea şcolii pentru faptul că a «îndrăznit» să poarte o banderolă cu tricolorul României!”

Timpul a trecut frumos peste eleva din Covasna, iar ”fetița cu bentiță tricoloră” a ajuns la maturitate și a pornit pe ”drumul vieții” cu capul sus și speranța la o Românie mai bună.

Puțin își mai amintesc azi de Sabina, ”fata cu bentiță tricoloră” din Covasna, care a fost în 2013 simbolul unor proteste în întreaga țară. Sabina Elena are acum 23 de ani, iar imediat după terminarea liceului a dat viața din Covasna pe viața din Capitală. ”Fetița cu bentiță tricoloră” s-a mutat în București pentru a fi mai aproape de facultate (Academia de Studii Economice). Cât despre afirmare, Sabina s-a mai temperat odată cu trecerea timpului, iar în prezent contul său de Facebook dezvăluie o ”nouă” Sabina Elena: mai matură, mai disciplinată și mai….sexy. Tânăra încântă privirile urmăritorilor cu fotografii provocatoare.

Tags: