Gabriela Dinu Altceva 26.08.2024 14:57

Ce s-a ales de Răzvan din Iași, după ce, în urmă cu trei ani, a luat 10 pe linie la BAC:

Ce s-a ales de Răzvan din Iași, după ce, în urmă cu trei ani, a luat 10 pe linie la BAC:

Răzvan din Iași a luat 10 pe linie la BAC, în urmă cu trei ani, și a vrut să își urmeze visul de a deveni procuror. Pentru a putea să se întrețină singur, după moartea tatălui, a fost nevoit să lucreze 10-12 ore pe zi și să devină „stâlpul” familiei. Vă prezentăm mai jos, în articol, povestea unui tânăr de 22 de ani care muncește din greu pentru ca visul său să devină realitate!

Astăzi, vă aducem în atenție povestea unui tânăr în vârstă de 22 de ani care muncește din greu pentru ca visul său să devină realitate. În urmă cu trei ani, Răzvan din Iași a susținut „examenul maturității”. A luat 10 pe linie la BAC – o bucurie imensă pentru el și întreaga familie! Un eveniment tragic din familie avea să umbrească bucuria copilăriei, când acesta avea doar 13 ani. Tatăl său s-a stins din viață, iar Răzvan a fost nevoit să devină „stâlpul” familiei. A lucrat în construcții încă din copilărie, iar la vârsta de 18 ani, când a susținut Bacalaureatul, nu a urmat ore de pregătire.

Răzvan din Iași își urmează visul de a deveni procuror

Tânărul poate fi un real exemplu pentru cei din jur. În anul 2021, a absolvit liceul și a trecut cu brio de BAC. Deși viața nu a fost tocmai ușoară pentru Răzvan, tânărul muncește din greu pentru a-și vedea visul împlinit. Încă din adolescență și-a dorit să devină procuror. În anul 2021, Răzvan a intrat la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. De trei ani muncește ca ospătar în Movileni și învață pentru a deveni judecător.

„Tata a decedat când aveam 13 ani. În principiu, în două veri am lucrat pentru foraje geotermale, într-o vară, înainte să intru la liceu, și într-o altă vară, după ce am terminat clasa a X-a. Într-o altă vară, am lucrat în construcții, și cam acestea au fost. În principiu, am făcut muncă fizică. Forajele geotermale, cele din vara de după clasa a X-a, au fost în Aroneanu și săpam în jur de 120 de metri, săpam cu o mașinărie cu o instalație care avea un capăt ce săpa cu apă. Săpam în jur de 120 de metri, m-am ocupat mai mult cu munca fizică”, a povestit tânărul.

La momentul actual, Răzvan din Iași locuiește alături de prietena lui, în chirie. A finalizat cel de-al treilea an de facultate și muncește, în continuare, ca ospătar. Este hotărât să lucreze și în anul IV de facultate, pentru a putea să se susțină financiar și să acopere toate costurile. Pentru a ajunge la muncă, este nevoit să facă naveta. Mărturisește că sunt seri în care rămâne la complexul în care lucrează, pentru că termină programul mult prea târziu. Sunt momente când lucrează și 10-12 ore pe zi, pentru a putea să se întrețină.

„Dormeam două, trei, patru ore pe noapte și mă trezeam ca să citesc pentru seminar. Lucrez în jur de 10-12 ore, dar depinde de la zi la zi. În momentul de față, lucrez doar patru zile consecutive, de joi până duminică. O să lucrez și în ultimul an de facultate, o perioadă, probabil până în decembrie. Aș vrea să mă axez pe examenul de licență, pe admiterea profesiei de mai departe și de asta, din ianuarie, anul viitor, aș vrea să mă axez doar pe examene. Am avut momente în care m-am simțit epuizat, dar asta cred că se întâmplă tuturor, nu doar mie. Trebuie să mergem mai departe, nu totul se oprește acolo”, a mărturisit Răzvan din Iași.

Deși visul său din copilărie era să devină procuror, acum își dorește să fie judecător. Totodată, este hotărât să rămână în România și să lupte pentru sistem. Deși s-a gândit, uneori, să plece în străinătate, a luat decizia să nu părăsească țara natală.