Gabriela Dinu Știri 30.08.2023 14:44

Ce poți cumpăra cu cardul de vacanță Edenred

Ce poți cumpăra cu cardul de vacanță Edenred

Voucherele de vacanţă de la Edenred pot fi folosite pe o mulţime de lucruri, iar din rândurile următoare veţi afla ce puteţi cumpăra cu acestea, mai exact.

Aceste beneficii extrasalariale au început să fie acordate atât angajaţilor de la stat, cât şi celor de la privat, iar pentru cei din prima situaţie, contravaloarea lor este de 1450 de lei, în timp ce pentru ceilalţi poate ajunge până la contravaloarea a 6 salarii minime brute pe ţară, din decursul unui an fiscal.

Ce poţi plăti prin cardurile de vacanţă de la Edenred?

Scopul acordării acestor vouchere de vacanţă este acela de a-i ajuta pe angajaţi să se recupereze după o perioadă de muncă istovitoare şi să revină la birou gata de muncă, mai productivi şi gata de orice. Din 2023, acestea se acordă în format electronic, pe card, iar cei de la Edenred sunt una dintre firmele cu care colaborează.

Voucherele de vacanţă nu se comercializează, iar realizarea acestui lucru atrage după sine sancţiuni dure. Ce poţi plăti cu cardul de vacanţă?

Ei bine, acesta poate fi folosit numai pe teritoriul României, pentru a achita:

  • cazarea la orice unitate turistică de la noi din ţară
  • pachete ce includ atât cazarea, cât şi transportul
  • pachete de cazare şi masă
  • pachete ce includ atât cazare, cât şi tratament
  • pachet de cazare şi agrement

Ca un rezumat, voucherele de vacanţă vor acoperi cazarea, masa, transportul pe teritoriul României, diverse tratamente în staţiuni balneare, plus alte servicii suplimentare. Agenţiile turistice au început să realizeze pachete şi oferte speciale pentru clienţii care vor să achite cu vouchere de vacanţă de la Edenred sau chiar de la alte firme.

Ce nu se poate achita cu vouchere de vacanţă?

Nu veţi putea achita folosind cardul de vacanţă asigurările, cazările în unităţile care nu au clasare turistică, sejururile sau cazările din afara ţării, mesele la restaurante sau takeaway-uri, biletele de avion şi autocar din afara ţării.

Totodată, nici benzina nu poate fi achitată prin intermediul acestora, dar poţi plăti transportul la unităţile de turism care oferă astfel de pachete.