Ionuț Nițulescu Vedete 29.12.2022 16:53

Ce pensie primea Draga Olteanu Matei după 55 de ani pe scenă. Cum trăia marea actriță

Ce pensie primea Draga Olteanu Matei după 55 de ani pe scenă. Cum trăia marea actriță

Draga Olteanu Matei, una dintre cele mai mari actrițe ale teatrului românesc primea o pensie modestă de la statul român. Chiar daca avea mulți ani de activitate în spate, aceasta primea o sumă de bani mică în fiecare lună.

Pensia pe care o primea Draga Olteanu Matei de la statul român era de doar 1700 de lei, sumă extrem de mică pentru orice om în vârstă care trăiește în România. Cu siguranța sunt mulți oameni în România care primesc chiar și o sumă mai mică de atâtâ după foarte mulți ani de muncă.

Primea 2500 de lei de UNITER

Draga Olteanu Matei era salvată de UNITER, care îi oferea o indemnizație de 2500 de lei în fiecare lună pentru îndelungata sa carieră în lumea teatrului. Draga Olteanu Matei nu era singura actriță din România care primea o pensie mică de la statul român, acesta mărturisea în urmă cu câțiva ani că și Aimee Iacobescu avea o pensie mică. Aimee susținea că artiștii români mor de foame în România din cauza pensiilor.

Citește și: Are cancer, dar e în prima linie la ATI. Povestea de dramatică a Mirelei, asistenta din Câmpulung Moldovenesc: „Sunt în stadiul 4, dar mai am mult de muncă la spital”

Iubita actriță a murit pe 18 noiembrie al spitalul Sfântul Spiridon din Iași, unde medicii nu au mai putut face nimic pentru ea. Draga ajunsese vineri seara la Iași, după ce a fost transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Cauza decesului a fost o hemoragie digestivă superioară.
Draga Olteanu Matei, parte din Generația de Aur a teatrului românescu

Draga Olteanu Matei, parte a Generației de Aur a teatrului românesc

Draga Olteanu Matei s-a născut la Bucureşti, la 24 octombrie 1933. Aceasta a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1956. În septembrie, acelaşi an, a debutat în piesa ”Ziariştii” de Alexandru Mirodan. În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.