Ionita Raluca Știri 25.06.2023 10:21

Ce nu-ti zice nimeni despre Socului Kebap. Zone interzise si anulari tacite ale livrărilor

Ce nu-ti zice nimeni despre Socului Kebap. Zone interzise si anulari tacite ale livrărilor

Socul Kebap, o shormerie cu pretenții, ar trebui să fie o sursă de bucurie și satisfacție pentru clienți. Cu toate acestea, acest lanț de restaurante și-a ales un mod de operare cel putin ciudat.

Socul Kebap a decis să excludă anumite străzi și cartiere din serviciul său de livrare chiar daca se afla in zona de acoperire a livratorilor. In plus, anumite comenzi sunt anulate in mod tacit fara anuntarea clientului.

Refuzul de a livra în anumite străzi și cartiere nu este doar o simplă alegere a unei afaceri, ci afecteaza in mod direct oamenii care locuiesc sau lucreaza în acele zone. Nu stim exact ceea ce a dus la aceasta decizie, insa vorbind la telefon cu o angajata a Socul Kebap am aflat ca „se dau multe tepe in aceste locatii”, exact aceasta a fost modul prin care s-a formulat angajata.

Socului Kebab si zonele „rosii” din Bucuresti

Recent am incercat sa dam o comanda din buricul Bucurestiului, zona Romana. Desi este o zona acoperita de livratori (zilnic vezi masini rosii incriptionate cu Socului Kebap in acea zona), am avut o problema serioasa. Dupa ce am comandat, si am dat adresa unde vrem sa primim comanda totul a fost ok, iar conform celor spuse la telefon de operator, comanda ar fi trebuit sa ajunga in maximum o ora. Exista un Socului Kebap fix in rond la Obor, iar de acolo pana la Romana nu faci mai mult de 20 de minute pe trafic intens.

Desi comanda noastra a fost confirmata, aceasta n-a mai ajuns, iar dupa o ora si jumtate am sunat din nou, insa de data aceasta pentru a cere lamuriri asupra comenzii. Am primit asigurari ca livratorul se afla pe drum si va ajunge in scurt timp. Am zis ok si am mai asteptat. Nu ne-a intampinat nicio comanda ca sa ne potoleasca foame, ci un telefon in care ni s-a transmis ca a fost anulata comanda, pe motiv ca o parte din zona Pietei Romane se afla intr-o zona interzisa pentru comenzi. Cert este ca daca n-am fi sunat noi, nu ne-ar fi sunat nimeni sa ne zica sa mergem sa mancam la KFC sau Mec. Saorma noastra nici macar nu fusese impachetata de la bun inceput…

Intampinand aceasta problema cu Socului Kebap am sapat mai adanc sa vede ce alte locatii sunt scoase interzise. Cartierul Tei Boboc este si el pe lista neagra a Socului Kebap. Desi se afla la aproximativ 20 de minute de Piata Delfinului, acolo unde exista un Socului Kebap, sefii lantului de saormerii au interzis aceasta locatie pe motivul anuntat mai devreme „primim multe tepe din partea clientilor”. Daca plata s-ar putea face online, n-ar mai exista astfel de problema, insa conducerea Socului Kebap traieste undeva in anii 2000, folosind metode de plata rudimentare.

Asa ca aceasta politica a interzicerii unor zone din Bucuresti putea fi foarte usor prevenita printr-un sistem online de plati si nimeni n-ar mai fi avut de suferit. Si de o parte si de cealalta a baricadei.

Cati bani primeste un livrator la Socului Kebap

Livratorii care lucreaza pentru Socului Kebab primesc salarii derizorii si se bazeaza si pe eventualele tipsuri date de clienti pentru a putea supravietui de pe o zi pe alta. Salariu Net pentru nu livrator la Socului Kebab este 2200 de lei in mana, la care se adauga o masa in valoare de 25 de lei pe zi. Daca asta ar fi singura sursa de venit, acest salariu n-ar ajunge nici pentru plata utilitatilor pe timp de iarna si a chiriei, asa ca livratorii se bazeaza si pe tipsul din partea clientilor.