Gabriela Dinu Știri 27.04.2022 09:16

Ce înseamnă First Name, Last Name sau Middle Name?

Ce înseamnă First Name, Last Name sau Middle Name?

Atunci când aveţi de completat formulare medicale sau orice alt fel de acte, precum cele de obţinere a vizei sau al paşaportului, puteţi da de anumite formulări în limba engleză, care v-ar putea pune probleme.

De aceea, venim în sprijinul vostru cu acest articol informativ, pentru a afla ce înseamnă first name, last name ori middle name şi ce trebuie să scrieţi în dreptul lor, atunci când aveţi de completat anumite documente.

Cum se traduc expresiile First Name, Last Name sau Middle Name?

Formularele aparent banale pot fi problematice atunci când vine vorba despre completarea lor. Sintagmele mai sus amintite se utilizează în special în documentele de circulaţie naţională, aşa cum sunt cărţile de identitate, paşapoartele, permisele de conducere.

Atunci când veţi întâlni expresia „First Name”, să ştiţi că aceasta înseamnă „prenume” şi se referă la numele vostru de botez. Este cel ales de părinţi, uneori chiar împreună cu naşii, şi scopul principal este acela de a ne diferenţia de ceilalţi membri ai familiei noastre.

Citeşte şi:

Ochi verzi. Cu ce sunt speciali oamenii care au ochii verzi
Rânduri pentru fiica mea. 15 mesaje de la mulți ani pline de iubire maternă

În alte ţări, acesta se scrie înainte de numele de familie şi de aceea i se spune în acest mod, adică „first name”, însemnând în traducere liberă „primul nume”.

Când şi cum să îţi scrii prenumele pe documente?

„Last name” este numele de familie şi se traduce din limba engleză ca „ultimul nume”. Sunt anumite persoane care primesc şi un al doilea prenume la naştere, iar pentru acestea a fost inventată expresia „middle name”, reprezentând numele de mijloc.

S-ar putea ca acestea să nu fie singurele formulări pe care le-aţi putea întâlni. Pentru „first name” veţi mai putea da şi de „forename”, care înseamnă tot prenume. Se mai zice la prenume şi „given name”, adică numele mic sau numele ce ţi-a fost dat la botez, dar şi „christian name”, cel care este folosit la botezuri, precum şi când se face referire la anumite persoane creştine.