Gabriela Dinu Știri 10.03.2023 10:43

Ce înseamnă când te mănâncă în palmă, sau îți vine să te scarpini la nas

Ce înseamnă când te mănâncă în palmă, sau îți vine să te scarpini la nas

Românii au numeroase superstiţii. Acesta, precum şi capitolul de tradiţii şi obiceiuri, sunt lucruri la care e greu să baţi un român, căci el le va ştii pe toate şi va găsi o semnificaţie în orice gest.

De exemplu, atunci când se întâmplă să te mănânce în palmă, interpretarea nu este una general valabilă pentru toţi, căci un lucru înseamnă să te mănânce palma stângă şi cu totul altul este să te mănânce cea dreaptă, spun specialiştii.

Ce înseamnă când te mănâncă în palmă?

În popor, se spune că atunci când te mănâncă palma dreaptă este un semn clar că urmează să primeşti bani. Dacă te mănâncă palma stângă, atunci dai bani. Specialiştii spun că poţi scăpa de energiile negative, acelea de a da banii, şi spun că tot ce trebuie să facă un superstiţios este să îşi scarpine palma stângă de un colţ al unei mese din lemn.

Legat de palma dreaptă, atunci se spune că vorbim de energii pozitive, de lucruri şi servicii ori bani care îţi vor veni şi te vor bucura.

Superstiţioşii au o explicaţie şi pentru mâncărimea de nas. Şi, din nou, ne lovim de două lucruri total diferite, în funcţie de zona în care apare mâncărimea enervantă.

Îţi vine să te scarpini la nas? Cum se „traduce” această superstiţie

Din punct de vedere medical, explicaţia este foarte clară. Atunci când avem o mâncărime iritantă, aceasta poate trăda o infecţie sau altele şi se recomandă vizita la medic de urgenţă. Pentru cei superstiţioşi, vor vedea în asta un semn dacă se vor bucura sau nu, desigur, atât timp cât mâncărimea nu este iritantă şi e de scurtă durată şi intensitate.

Superstiţiile sunt uneori cele mai bizare lucruri şi cam aşa se întâmplă şi în acest caz, căci conform acestora se spune că atunci când te mănâncă nasul urmează să fii atras într-o încăierare, că eşti bârfit sau că urmează să ai o vizită care nu îţi va aduce prea multă plăcere.

Tags: