Gabriela Dinu Știri 15.08.2023 13:17

Ce afaceri merg în ziua de azi. 10 idei de afaceri noi

Ce afaceri merg în ziua de azi. 10 idei de afaceri noi

În 2023, ideile de business s-au schimbat. Epoca vitezei a adus o mulţime de schimbări pe toate planurile, inclusiv în afaceri. Ce idei puteţi pune în aplicare anul acesta? Ce are priză la public şi cum le poteţi dezvolta veţi afla din rândurile care urmează.

Vorbim de idei relativ simple, de afaceri pentru care nu ai nevoie de foarte mulţi bani ca punct de pornire atunci când începi să investeşti. Tinerii, în principal, sunt cei interesaţi de aceste variante, au energia şi timpul necesar şi ideile următoare sunt chiar foarte potrivite pentru ei.

Ce idei de afaceri au succes în 2023?

În primul rând, cele pe internet. Pentru că nu necesită să te afli într-un loc anume şi le poţi dezvolta din orice colţ al lumii. Poţi realiza un magazin online, prin intermediul căruia să comercializezi orice îţi doreşti. Va trebui să îţi realizezi un site de prezentare, căruia să-i asiguri o prezenţă în online şi social media, să îl promovezi şi apoi să începi să faci bani.

Idei de afaceri:

  1. Design grafic
  2. Marketing afiliat
  3. Consultanţă SEO
  4. Consultant fitness
  5. Canal de Youtube
  6. Traducător
  7. Service auto
  8. Cursuri online
  9. Gaming
  10. Manager Social Media

Design-ul grafic este o idee de afacere pentru cei pasionaţi de domeniu, iar cei cu experienţă, care şi-au dezvoltat propriul business, ajung să fie plătiţi cu sume începând de la 1000 de euro pentru un proiect la care sunt nevoiţi să lucreze câteva zile. Confortul propriului cămin este iarăşi un plus, sau o terasă sau orice loc în care aveţi acces la internet.

Cum să scoţi bani din business-ul de consultanţă SEO?

Marketing-ul de tip afiliat este un concept vechi în România, dar relativ necunoscut. Asta presupune ca tu să promovezi un anumit produs al unei companii, iar aceasta îţi va oferi procente din vânzări. Se foloseşte în special de influenceri.

Consultanţa de SEO îi ajută pe cei care au nevoie să înţeleagă mai bine cum funcţionează motoarele de căutare, Google Ads şi Google Analytics pentru ca site-urile lor să fie în topul căutărilor oamenilor, în funcţie de cuvintele cheie. Munca lor este una complexă, include parte tehnică, dar şi parte practică, de scriere şi aşezare în pagină a textelor care sunt afişate pe YouTube.

Consultant de fitness sau antrenor este un alt job care îţi poate aduce venituri în plus şi care poate fi făcut inclusiv de acasă, nu doar în sala de fitness. Puteţi trimite antrenamentele pe internet şi apoi să supravegheaţi evoluţia clienţilor prin intermediul imaginilor şi al videoclipurilor.

Alte idei de afaceri care ar putea avea succes în 2023 sunt: dropshipping, canal de YouTube, business coach, social media manager, cursuri online, software, aplicaţii, gaming, asistent virtual, traducător, laborator de patiserie, service auto, spălătorie auto, loc de joacă pentru copii, agropensiune, salon cosmetic, sală de fitness, studio foto-video şi multe altele.